Bingöl Üniversitesinde Bir Fakültenin İsmi Değişti

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Bazı üniversiteler bünyesinde yeni fakülte ve enstitüler kurulması, bazı fakültelerin kapatılması ve bazıların isimlerinin değiştirilmesi ile ilgili Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazetede yayınlandı. Karara göre, Bingöl Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren İslami İlimler Fakültesinin ismi İlahiyat Fakültesi olarak değiştirildi. 2011 YILINDA İSİM DEĞİŞİKLİĞİNE GİDİLMİŞTİ Bingöl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, 13 Şubat 2011 tarihinde açıldı. 10 yıl boyunca İlahiyat Fakültesi ismiyle faaliyette bulunan fakültenin ismi, 2021 yılında açınan kararla İslami İlimler Fakültesi olarak değiştirildi. 16 Mayıs 2025 tarihli Cumhurbaşkanı kararıyla fakültenin ismi yeniden İlahiyat Fakültesi oldu. Fakültemiz bünyesinde Temel İslâm Bilimleri, Felsefe ve Din Bilimleri, İslâm Tarihi ve Sanatları Bölümleri bulunuyor. 2024–2025 eğitim ve öğretim yılından itibaren fakültenin 4 yıllık lisans düzeyinde 280 erkek öğrenci, 545 kız öğrenci olmak üzere toplam 825 öğrencisi bulunuyor. Ayrıca fakültede 5 Profesör, 16 Doç. Dr., 22 Doktor Öğretim Üyesi, 7 Öğretim Görevlisi, 18 Araştırma Görevlisi olmak üzere toplam 68 akademik personel görev yapıyor. YENİ FAKÜLTELER KURULDU Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre, bazı üniversiteler bünyesinde yeni fakülte ve enstitüler kuruldu. Kurulan fakülteler şöyle: Kapadokya Üniversitesi: İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Demiroğlu Bilim Üniversitesi: İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dicle Üniversitesi: Yabancı Diller ve Turizm Fakültesi Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi: Yabancı Diller ve Turizm Fakültesi Nuh Naci Yazgan Üniversitesi: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Kapadokya Üniversitesi: Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri Fakültesi Trabzon Üniversitesi: Yabancı Diller ve Turizm Fakültesi Harran Üniversitesi: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Ardahan Üniversitesi: Tarım ve Hayvancılık Bilimleri Enstitüsü Mardin Artuklu Üniversitesi: Spor Bilimleri Fakültesi Atatürk Üniversitesi: İlaç, Aşı ve Biyoteknoloji Enstitüsü Abdulkadir BEĞSARI

Geri