Bingöl İmam Hatip Lisesi Binası Yıkılıyor

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Bingöl’de 1985-1986 yılından itibaren eğitime başlayan Bingöl Anadolu İmam Hatip Lisesi binasını yıkılıyor.

Bingöl’ün birinci derecede deprem bölgesinde yer alması ve olası bir deprem açısından riskli olduğu belirlenen Bingöl Anadolu İmam Hatip Lisesi binası için yıkım kararı verilmişti. 40 yıllık olan binanın yıkıma başlanırken, yıkılacak bina yerine yeni okul yapılması planlanıyor.

İMAM HATİP LİSESİNİN TARİHÇESİ

Bingöl Anadolu İmam Hatip Lisesi, 1975 yılında Yenişehir Mahallesi'nde İl Özel İdaresi'ne bağlı binada eğitim öğretime açıldı. 1976 yılından 1985 senesine kadar Kültür Caddesi üzerinde yer alan ilköğretime ait binada eğitim öğretime devam eden Anadolu İmam Hatip Lisesi, 1985-1986 eğitim öğretim döneminde mevcut binasında eğitim vermeye başladı.

Okul bünyesinde 1993-1994 eğitim öğretim yılında Anadolu kısmı açılırken, 1998 senesinde ise hemen yanı başında Atatürk Lisesi yapıldı. Atatürk Anadolu Lisesi'nin Saray Mahallesi'ndeki yeni binasına taşınmasıyla birlikte eski binalar ek bina olarak İmam Hatip Lisesi bünyesine alındı.

Abdulkadir BEĞSARI

Geri