A
Admin
Yönetici
Yönetici
Erzincan’da sağlık alanında önemli bir eğitim toplantısı gerçekleştirildi. Fizik tedavi, beyin cerrahisi, acil tıp ve ortopedi gibi farklı branşlardan uzmanların katılımıyla düzenlenen EMAR (Manyetik Rezonans) okuma eğitimi, kas iskelet sistemi hastalıklarının teşhis ve tedavisinde yeni uygulamalar ve çözüm önerilerinin paylaşılması amacıyla yapıldı. Uzmanlar Bir Araya Gelerek Bilgi Paylaştı Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen eğitimde; ortopedi ve travmatoloji, beyin ve sinir cerrahisi, fizik tedavi ve rehabilitasyon ile acil tıp alanlarından hekimler bir araya geldi. Katılımcılar, kas ve iskelet sistemi hastalıklarının doğru tanısı ve tedavisinde görüntüleme yöntemlerinin önemini vurgulayarak, bu alandaki güncel bilimsel gelişmeleri tartıştı. Prof. Dr. Kantarcı’dan Eğitim ve Sağlık Hizmetine Vurgu Toplantının açılışında konuşan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Mecit Kantarcı, kas ve iskelet sistemi hastalıklarının hem bireysel hem de toplum sağlığı açısından önemli bir yük oluşturduğunu belirtti. Prof. Dr. Kantarcı, görüntüleme yöntemlerinin kanıta dayalı ve maliyet etkin şekilde kullanılması gerektiğini ifade ederek, bu tür akademik toplantıların bilgi paylaşımının yanı sıra eğitim ve araştırmada da ivme kazandırdığını dile getirdi. Genç hekimlerin bilimsel gelişmeleri takip edebilen ve yorumlayabilen nitelikte yetiştirilmelerinin önemine dikkat çekti. Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Katkıları Toplantıya ev sahipliği yapan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nizamettin Koçkara, EMAR teknolojisinin kas iskelet sistemi hastalıklarının teşhisinde ne denli kritik olduğunu vurguladı. Ankara’dan davet edilen Radyoloji Uzmanı Dr. Mevlüt Yörükbulut’un önemli bilgiler aktardığı toplantının, Sağlık Bakanlığı onaylı ve etik kurallar çerçevesinde düzenlendiğine işaret etti. Prof. Dr. Koçkara, Erzincan’da gerçekleştirilen bu tür organizasyonların şehrin tıbbi eğitim alanındaki gelişimi açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Teknolojik Gelişmeler ve Sürekli Eğitim Anlayışı Eğitimde öne çıkan bir diğer husus ise tıbbi teknolojide yaşanan hızlı gelişmeler ve bu gelişmelere uyum sağlamak için süregelen eğitimlerin gerekliliği oldu. Prof. Dr. Koçkara, bilgiye erişimin kolaylaşması ve eğitimin sürekliliğinin, sağlık çalışanlarının güncel tedavi yöntemlerini uygulamasında kilit rol oynadığını ifade etti. Eğitimcilerin de bu süreci destekleyerek bilgiyi yaygınlaştırmaya çaba göstermesi gerektiğini söyledi. Slayt Sunumuyla EMAR Okuma Detayları Anlatıldı Konuşmaların ardından Radyolog Dr. Mehmet Yörükbulut tarafından gerçekleştirilen slayt sunumuyla EMAR okuma teknikleri ve kas iskelet sistemi hastalıklarının teşhisindeki uygulamaları detaylı şekilde aktarıldı. Katılımcılar sunum eşliğinde modern görüntüleme yöntemlerinin pratikte nasıl kullanıldığına dair kapsamlı bilgi edindi.