Beykoz'daki orman yangınını işaret fişeği ateşledi: Genç tutuklandı

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Beykoz Çiğdem Mahallesi'nde çıkan orman yangınının ardından gözaltına alınan 22 yaşındaki A.A., sevk edildiği adliyede tutuklandı. Yangının, A.A.’nın evinden ateşlediği işaret fişeği nedeniyle çıktığı tespit edildi. YANGIN KISA SÜREDE BÜYÜMEDEN SÖNDÜRÜLDÜ 29 Temmuz 2025 akşamı saat 21.05 sıralarında başlayan yangın, işaret fişeğinin ormanlık alana düşmesiyle başladı. Kısa sürede olay yerine sevk edilen itfaiye, polis ve belediye ekipleri yangını kontrol altına aldı. Yaklaşık 500 metrekarelik ormanlık alan zarar gördü. Yangının çıkış noktasını araştıran ekipler, işaret fişeğinin Sarıkaya Caddesi’nde bir evin önünden ateşlendiğini tespit etti. Adreste ikamet eden A.A. gözaltına alındı. “BİLİNÇLİ DEĞİLDİM, PİŞMANIM” Emniyette verdiği ifadesinde A.A., işaret fişeğini babasının gemiden getirdiğini ve ablasının merakı üzerine ateşlediğini anlattı. A.A. ifadesinde şu sözlere yer verdi: "Babamın gemide çalışması dolayısıyla her gemide bulunacağını bildiğim işaret yardım fişeklerinin son kullanma tarihlerinin geçmesi dolayısıyla yenilendiğini ve eskilerinin dağıtıldığını duydum. Bunlardan bir tanesini babam 6 ay kadar önce eve getirmişti. Olay günü saat 20.50 sıralarında ablam 'Ben bu işaret fişeğini merak ediyorum' dedi. İnternet üzerinden videolardan izlediğim kadarıyla nasıl kullanıldığını gördüm. Ben de bu malzemeyi alarak üst kapağın ipini çektim malzeme patlayarak bulunduğumuz balkondan hesaplayamadığım kadar metre yükselerek aşağı doğru inmeye başladı. Yanar vaziyetteydi, ineceği yerde söneceğini ve bir zarar vermeyeceğini düşündüm fakat işaret fişeği sönmeden evimizin karşısında bulunan ve yangın olayının gerçekleştiği alana indi. O alanda alevler büyüdü. 112'yi 6 kere aradım. Yangın olayıyla olay yerine intikal edildiğini söylediler. Ben olay yerini tam göremiyordum fakat seslerini, sirenlerini duyuyordum. Yangın yerine giderek tüple müdahalede bulunduk, olay yerinden ayrılırken yangın azalmıştı. Benim buradaki amacım bilinçli olarak yangın çıkarmak değildi. Pişmanım." TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ İfadesinin ardından A.A., Beykoz Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle mahkemeye çıkarılan genç, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gerçek Gündem

Geri