Beştepe’de orman yangını alarmı: Bakanlar acil toplandı, risk yönetim ekibi kuruldu

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Son günlerde artan orman yangınları nedeniyle Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında Beştepe’de kritik bir toplantı yapıldı. Bakanlıklar özel risk planlarıyla harekete geçiyor. YÜKSEK RİSK MASAYA YATIRILDI Türkiye genelinde etkili olan yüksek sıcaklık, düşük nem ve rüzgarlı hava koşulları nedeniyle artan orman yangını riski, devletin zirvesini alarma geçirdi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında Beştepe’de düzenlenen toplantıda, yangınlarla mücadelede alınacak ilave önlemler masaya yatırıldı. KRİTİK TOPLANTIYA 5 BAKANLIK KATILDI Toplantıya; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz katıldı. Her bakanlık, kendi alanında yapacağı risk analizlerini ve önleyici tedbir önerilerini sundu. RİSK YÖNETİM EKİBİ KURULDU Toplantı sonunda, Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda yürütülecek yeni bir yapı oluşturuldu. “Risk Yönetim Ekibi” adı verilen bu yapı, önümüzdeki dönemde yangın riski en yüksek bölgeleri tespit edecek ve bu bölgelerde uygulanacak eylem planlarını hızla devreye sokacak. HER BAKANLIK SAHADA AKTİF ROL ALACAK Yangınların sadece ormanları değil, yerleşim yerlerini ve altyapıyı da tehdit etmesi nedeniyle, çapraz sorumluluk alanları belirlendi. Ulaştırma, enerji, güvenlik ve çevre başlıklarında her bakanlık kendi sahasında önleyici ve müdahale edici mekanizmaları güçlendirme kararı aldı. ÖNLEYİCİ STRATEJİLER ÖNE ÇIKACAK Önümüzdeki süreçte yangınlarla mücadelede sadece müdahale değil, önleme odaklı stratejilerin artırılması hedefleniyor. Erken uyarı sistemlerinin güçlendirilmesi, yüksek riskli bölgelerdeki faaliyetlerin sınırlandırılması ve kamuoyunun bilgilendirilmesine yönelik kampanyaların da hız kazanması bekleniyor. (NTV)

Geri