Beşir Atalay kimdir? Kaç yaşında ve nereli?

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Beşir Atalay, 1947 yılında Keskin'de dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Keskin Atatürk İlkokulu ile Kırıkkale Ortaokulu ve Lisesinde tamamladı. 1970 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu ve ertesi yıl avukatlık stajını tamamladı. KAMU HİZMETİNDE İLK ADIMLAR 1972 yılında burslu olarak İçişleri Bakanlığında görev aldı. Aynı yıl Erzurum Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesi Sosyoloji Bölümünde asistan olarak akademik hayata başladı. 1976 yılında doktorasını tamamladı. ULUSLARARASI DENEYİM VE AKADEMİK KARIYER 1978-1979 yıllarında ABD’de Michigan Üniversitesi’nde ziyaretçi öğretim üyesi olarak bulundu. 1983 yılında Sosyoloji Doçenti unvanını aldı. 1985-1992 yılları arasında Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Sosyal Planlama Daire Başkanlığı görevini yürüttü. ÜNİVERSİTE KURUCULUĞU VE AKADEMİK YÖNETİM 1992 yılında Marmara Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yaptı. Aynı yıl yeni kurulan Kırıkkale Üniversitesi’nin kurucu rektörü olarak atandı ve 5 yıl boyunca üniversitenin kuruluş çalışmalarını yönetti. 1997 yılında emekli oldu. ARAŞTIRMA MERKEZİ KURUCULUĞU 1998 yılında Ankara Sosyal Araştırmalar Merkezi’ni (ANAR) kurdu ve beş yıl koordinatörlük görevini üstlendi. SİYASİ HAYAT VE BAKANLIK GÖREVLERİ 2002 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Ankara Milletvekili seçildi. 58. ve 59. hükümetlerde Devlet Bakanı olarak görev yaptı. 2007 yılında yeniden AK Parti’den Ankara Milletvekili seçildi ve 60. hükümette İçişleri Bakanı oldu. 2011 yılında Kırıkkale Milletvekili olarak Meclis’e girdi ve 61. hükümette Başbakan Yardımcılığı görevini üstlendi. ÖZEL HAYATI Evli ve üç çocuk babasıdır.

Geri