Benzin 52 TL’yi aştı! Zam gündemde, akaryakıt fiyatlarında son durum | 5 Ağustos 2025

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Yeni haftaya girilirken motorin ve benzin fiyatlarında zam beklentisi gündemde yer alıyor. Sektör kaynaklarına göre, her iki kalemde de litre başına 1 TL’nin üzerinde artış ihtimali konuşuluyor. Zammın ne zaman uygulanacağına dair net bir tarih verilmezken, piyasalarda hareketlilik sürüyor. Brent petrol fiyatlarındaki yükseliş ve döviz kurlarındaki oynaklık, pompa fiyatlarını doğrudan etkilerken, KDV ve ÖTV gibi vergi düzenlemeleri de fiyatlara yansımaya devam ediyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yürütülen politikalar doğrultusunda akaryakıt dağıtım şirketleri fiyatları güncelliyor. 5 AĞUSTOS 2025 GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI İSTANBUL Avrupa Yakası Benzin: 51,46 TL Motorin: 53,77 TL LPG: 26,51 TL Anadolu Yakası Benzin: 51,31 TL Motorin: 53,65 TL LPG: 25,88 TL ANKARA Benzin: 52,17 T Motorin: 54,67 TL LPG: 26,40 TL İZMİR Benzin: 52,50 TL Motorin: 55,01 TL LPG: 26,33 TL FİYATLARDA BÖLGESEL FARKLILIKLAR SÜRÜYOR Akaryakıt fiyatları iller arasında küçük farklılıklar gösterebiliyor. Dağıtım maliyetleri, lojistik giderler ve vergi uygulamaları bu farklılıklarda belirleyici unsurlar arasında yer alıyor. Özellikle büyükşehirlerdeki fiyat değişiklikleri, yurt genelindeki zam beklentilerinin daha yakından takip edilmesine neden oluyor. ZAM NE ZAMAN YANSIR? Sektör yetkilileri, zammın önümüzdeki günlerde pompaya yansıyabileceğini belirtiyor. Ancak resmi bir açıklama yapılmadığı için nihai tarih ve zam oranı konusunda belirsizlik sürüyor. Sürücüler, fiyat değişimlerini EPDK ve dağıtım şirketlerinin resmi duyuruları üzerinden takip etmeyi sürdürüyor. (HÜRRİYET)

Geri