Bayram tatlılarına yoğun mesai

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Kurban Bayramı yaklaşırken Diyarbakır’da tatlı imalatçıları tam kapasite çalışmaya başladı. Kentin tescilli tatlıları olan kadayıf ve soğuk baklavaya artan taleple birlikte üreticiler gece gündüz demeden üretime devam ediyor. Bayrama Özel Yoğunluk Tatlıcıları Harekete Geçirdi Diyarbakır’da bayram sofralarının vazgeçilmezi olan tatlılara ilgi her geçen gün artıyor. Özellikle geleneksel lezzetlerin tercih edildiği Kurban Bayramı öncesi, tatlıcılarda hummalı bir hazırlık var. Kentin köklü tatlı işletmelerinden biri olan Meşhur Kadayıfçı Sıtkı Usta, artan taleplere yetişebilmek için üretim kapasitesini maksimum seviyeye çıkardı. İşletmede üretim, 3 vardiya sistemiyle 24 saat boyunca sürdürülüyor. Hedef 20 Ton Tatlı Satışı İşletme sorumlularından Samet Altunbay, Kurban Bayramı öncesi yoğunluğun günler öncesinden başladığını belirtti. Bayram tatlılarının üretimi için ustaların büyük bir özveriyle çalıştığını ifade eden Altunbay, bu yılki satış hedeflerinin yaklaşık 20 ton olduğunu söyledi. Özellikle burma fıstıklı kadayıf, cevizli kadayıf ve parmak kadayıf gibi geleneksel tatlılara yoğun ilgi gösterildiğini aktardı. Sağlık Uyarısı: Merdiven Altı Üretimden Kaçının Tatlı siparişlerinde güvenilir markaların tercih edilmesi gerektiğine dikkat çeken Altunbay, vatandaşları merdiven altı üretim yapan firmalara karşı uyardı. Bilinmeyen markaların hijyen standartlarına uymayabileceğini hatırlatan Altunbay, bayram alışverişlerinde tescilli ve tanınmış işletmelerden ürün alınmasının hem sağlık açısından hem de kalite bakımından önemli olduğunu vurguladı. Diyarbakır’ın Lezzetleri Bayram Sofralarını Süsleyecek Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Diyarbakır’daki tatlı üreticileri, geleneksel lezzetleri sofralara ulaştırmak için kesintisiz çalışıyor. Tatlı ustalarının elinden çıkan burma kadayıf ve soğuk baklava gibi tescilli lezzetler, bu yıl da hem Diyarbakır’da hem de Türkiye’nin farklı şehirlerinde bayram sofralarının başköşesinde yer alacak.

Geri