A
Admin
Yönetici
Yönetici
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, tüberküloz ve SSPE gibi kronik hastalıklarla mücadele eden vatandaşlara yönelik yeni bir destek programı başlattı. Gelir şartı aranmayan bu program kapsamında hastalara aylık 10.125 TL ödeme yapılacak. Devlet, kronik hastalıklarla mücadele eden bireyleri yalnız bırakmıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal destek uygulamalarına bir yenisini daha ekleyerek, uzun süreli sağlık sorunları nedeniyle ekonomik zorluk yaşayan vatandaşlara yönelik düzenli nakdi yardım programını hayata geçirdi. TÜBERKÜLOZ VE SSPE HASTALARI YARARLANACAK Bakanlık tarafından açıklanan programa göre, özellikle tüberküloz ve Subakut Sklerozan Panensefalit (SSPE) gibi tedavisi uzun süren ve yaşam kalitesini düşüren kronik hastalıklara sahip bireyler bu yardımdan faydalanabilecek. Gelir şartı aranmaksızın yapılan bu destek, hastaların sosyal ve ekonomik yükünü hafifletmeyi amaçlıyor. AYLIK 10.125 TL DÜZENLİ NAKİT YARDIMI 2025 yılı itibarıyla memur maaş katsayısına göre güncellenen yardım tutarı, Ocak zammı sonrası 10.125,56 TL olarak belirlendi. Temmuz ayında yapılacak memur maaşı artışıyla bu tutarın yeniden artırılması planlanıyor. Açıklamada, "Bu yardım programı kapsamında şartları sağlayan ve Vakıf Mütevelli Heyeti tarafından başvurusu kabul edilen tüberküloz veya SSPE hastalarına, 10.000 gösterge rakamı ile memur aylık katsayısının çarpımı sonucu bulunacak tutar kadar düzenli nakdi yardım yapılır" ifadeleri kullanıldı. BAŞVURULAR NASIL YAPILIR? Destek programından faydalanmak isteyen hastaların, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il müdürlüklerine veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurmaları gerekiyor. Başvuru sırasında hastalığa dair sağlık raporları ve ilgili belgeler ibraz ediliyor. Sağlık durumu detaylı şekilde değerlendirilen hastaların durumu, ilgili Vakıf Mütevelli Heyeti tarafından inceleniyor ve uygun görülen başvurulara ödeme desteği başlatılıyor. KİMLER FAYDALANABİLİR? Tüberküloz veya SSPE teşhisi almış bireyler Kronik hastalık nedeniyle çalışamayacak durumda olanlar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olanlar Gelir durumu ne olursa olsun, hastalık durumu belgelenebilen kişiler Kaynak: Haber Merkezi