Bayraklı'dan evlenecek çiftlere müjde: Gelinlik ve damatlıklar artık ücretsiz!

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Bayraklı Belediyesi, evlilik hayali kuran ancak maddi imkânsızlıklar nedeniyle bu süreçte zorlanan genç çiftlere destek olmak amacıyla örnek bir sosyal projeye imza attı. “Gelinlik ve Damatlık Evi”, Onur Mahallesi Semt Merkezi’nde düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışa Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. DAYANIŞMANIN MERKEZİ OLACAK Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, Başkan Önal ve beraberindeki heyet tesisi gezerek yetkililerden bilgi aldı. Projenin yalnızca maddi değil, manevi yönüyle de anlam taşıdığını ifade eden Başkan Önal, “Bu mekan, kıyafet verilen bir yer değil sadece; umutların, başlangıçların, dayanışmanın merkezi olacak” dedi. KİRALAMA DEĞİL, DAYANIŞMA Bayraklı Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün koordinasyonunda yürütülen projede; gelinlik, damatlık ve abiye kıyafetler, tamamen ücretsiz olarak ihtiyaç sahibi çiftlere sunuluyor. Kullanılmış ama özenle temizlenmiş ve yeni görünümlü kıyafetlerin yanı sıra, hayırsever firmaların sıfır bağışları da yer alıyor. Projeden faydalanmak isteyen çiftler, Onur Mahallesi Semt Merkezi’ne başvurabiliyor ya da 0 (232) 477 20 00 numaralı telefonun 3089 veya 3118 dahili hatları üzerinden bilgi alabiliyor. KURU BİR YARDIM DEĞİL, UMUT OLSUN Açılışta konuşan Başkan İrfan Önal, sosyal belediyeciliği kalpten ve insana dokunarak hayata geçirdiklerini belirterek şunları söyledi: “Sadece kıyafet dağıtmıyoruz, bir çiftin hayatına umutla dokunuyoruz. Dayanışma ruhunu yaşatıyor, bu zorlu süreçte çiftlerimizin yükünü hafifletiyoruz. Bayraklı’da hiç kimse yalnız değil. Bu projeye destek veren tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum.” DESTEK HER YERDEN GELDİ Gelinlik ve Damatlık Evi’ne Mimar Kemalettin Derneği başta olmak üzere birçok firma destek verdi. Dernek adına konuşan Hakan Gür, “Bu projeye katkı sunmaktan gurur duyuyoruz. Tüm belediyelere örnek olmasını dilerim” dedi. Onur Mahallesi Muhtarı Hatice Arslan ise, “İhtiyaç sahibi gençlerimizin yanındayız. Bu anlamlı hizmetten dolayı Başkanımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Geri