Başkan Tugay’dan TİS açıklaması... Vali maaşı ortalama 70 bin TL!

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Hale Halime YILDIRIM / GÜNDEME BAKIŞ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, sendikalarla yaşanan TİS sürecinde ilişkin açıklamada bulunarak, işten çıkarma iddialarına ilk kez yanıt verdi. VALİ MAAŞLARI 70 BİNLİ RAKAMLARDA” Başkan Tugay, “Herkesin karşısındakini anlaması lazım. Ben çalışan arkadaşlarımızın hepsini anlıyorum. Beklentilerini, isteklerini de anlıyorum ancak sendikalar ya da bu konuda beklentilerini çok yukarıya çıkaran kişiler veya kurumlar olsun bu ülkede sadece İzBB'de imzalayacağımız TİS'ten ibaret değil. Ülke böyle değil. Diğer işçiler ne kadar ücret alıyor, ülkemizdeki diğer şehirlerdeki belediyeler ne kadar ücret alıyor ona bakmak gerekir. Valilerin maaşlarının ortalama 70 binli rakamlarda olduğunu hatırlaması lazım herkesin. Böyle bir durumda talep edilen rakamlar çok yüksek” dedi. “BU SORUMSUZLUK DAHA ÖNCE YAPILMIŞ, AYNISINI BEN YAPAMAM” Tugay açıklamasını öyle sürdürdü: İzBB belirlersin bu standardı ama neye göre belirlesin kendi bütçesine göre belirlesin. Eğer İzBB’nin bütçesi bu rakamları karşılamaya yetmiyorsa nasılsın kabul edebiliriz. Bunun adı sorumsuzluk olur. Ben bu sorumsuzluğun daha önce yapıldığını ifade ettim. Aynısını ben yapamam. “ÇALIŞANLARIMIZI SEVİYORUM” Ben çalışanlarımı seviyorum ama bu belediyenin bütçesini yürütmemiz lazım. Belediye bir yandan maaş ödeyecek bir yandan borçları ödeyecek bir yandan da halka hizmet edecek. Bütün bunları dengede tutması lazım. Bunu karşılayacak bir rakamı kabul edebiliriz

Geri