Başkan Tugay’dan kongre mesajı... Nifak sokmaya çalışsalar da birlik olacağız!

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
GÜNDEME BAKIŞ - CHP İzmir İl Başkan Vekili Barış Özdemir, bugün il başkanlığında önce ilçe başkanlarıyla ardından da ilçe belediye başkanlarıyla toplantı gerçekleştirdi. Toplantılara İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay da eşlik etti. Başkan Vekili Özdemir, “Temmuz operasyonlarıyla alakası durum değerlendirmesi ve faaliyet raporu yaptık, kongrelerle ilgili fikir alışverişinde bulunduk” dedi.

KONGRE SÜRECİNDE GÖSTERECEĞİZ”

İzBB Başkanı Tugay ise sürece ilişkin, “Bugün il başkanlığımızın ev sahipliğinde toplantı yaptık, genel durum değerlendirmesi ve gelecekle ilgili fikir alışverişi yaptık. CHP zorlu süreçleri birlik beraberlik içinde atlatacak. Ülkemizin iyiliğini isteyen, hukuk devleti ilkesini isteyen bir partiyiz. 31 Mart seçimleri gösterdi ki CHP ülkenin ümididir. Ne kadar baskıya maruz kalırsak kalalım biz doğru bildiğimiz yoldan şaşmayacağız, mücadelemizi sürdüreceğiz. Her ne kadar aramıza nifak sokmaya çalışırlarsa çalışsınlar biz buna müsaade etmeyeceğiz. Önümüzdeki günler kongre süreci, bunu kongre sürecinde göstermiş olacağız. Örgütümüze duyduğum güveni tekrar hissettim güçlü şekilde. İzmir CHP’nin amiral gemisi olarak bu süreçte partililik bilincinin sorumluluğunu yerine getirecek” değerlendirmesinde bulundu.

“KAFA KARIŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR”

“Bugün cezaevinde bulunan tüm CHP’liler bizim gözümüzde haksızlığa uğramış kişilerdir” diyen Başkan Tugay, “Yargılanma ihtiyacı olabilir ama bu şekilde olması haksızlık ve yanlış. Dileğimiz serbest bırakılmaları ve yargılama sürecin adil şekilde devam etmesi. Bizim bu sürece katkımız ne olacaksa yapmaya hazırız, yeter ki adalet sağlansın. Ben İzBB Başkanı olarak, ilçe belediye başkanlarımızın kendi ilçeleriyle olarak görev bilincimiz tamdır. İzmir’de hiçbir mağduriyete yol açmadan birlik için de görevimizi yapmaya devam edeceğiz. İnsanların kafalarını karıştırmaya çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

“İZMİR DURUŞUYLA YANIMIZDA OLSUN”

Tugay açıklamasını şöyle sonlandırdı:

Biz işimizin başındayız. Bu yaşananlar beklenenin aksine herkesi daha da motive etmiş, çalışma isteği sağlamış durumda. Önümüzdeki günler için, MODİS 2016’dan beri verdiği en yüksek kredi notu verdi büyükşehir. Bunlar bizim doğru yolda olduğumuzu gösteren işler. Onun dışında vatandaşla iletişimimiz, sahada yaşadığımız problemlerle ilgili ne yapacağımıza dair planımız düşündüğümüz şekilde devam ediyor. Bize gerçekten çok konuda zorluk çıkarıyorlar. Su konusunda DSİ’nin yaptıkları gibi. Harmandalı kapatılırken yeni yerler için taleplere, başvurulara cevap verilmemesi gibi... Biz ilgili kurumlarla da yapıcı bir iletişim kurarak işimizi halletmeye çalışıyoruz. Her sorun çözülecek. Bu süreçte parti örgütümüz siyasi şekilde yanımızda olsun diye bekliyorum, olacaklarına da inanıyorum.

Geri