A
Admin
Yönetici
Yönetici
İzmir Büyükşehir Belediyesi, genç yetenekleri spora kazandırmak ve onları geleceğin şampiyonları olarak yetiştirmek amacıyla hayata geçirdiği “Geleceğin Şampiyonları” projesini kamuoyuna tanıttı. Başkan Dr. Cemil Tugay’ın ev sahipliğinde Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde düzenlenen tanıtım toplantısında, İzmir’in spor alanındaki potansiyeline vurgu yapıldı ve proje detayları paylaşıldı. Başkan Tugay, İzmir’in bir spor şehri olduğunu belirterek, bu alandaki yatırımların ve desteklerin giderek artacağını ifade etti. İzmir’de Sporun Gücü Artıyor İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Ege Üniversitesi ile birlikte yürüttüğü “Sportif Yetenek Ölçümü” çalışmasını genişleterek, İzmir Ticaret Odası ile iş birliği içinde yeni bir adım attı. “Geleceğin Şampiyonları” projesi ile sadece yetenekli çocukların keşfedilmesi değil, aynı zamanda bu çocukların uygun spor kulüpleriyle buluşturulması hedefleniyor. Böylece İzmir’deki genç sporcuların gelişim süreci desteklenerek şehrin “Spor Başkenti” olma yolundaki hedefi güçlendiriliyor. Proje kapsamında yetenekli sporcular toplu olarak tanıtılırken, bu çocukların spor kulüplerinde eğitim alması kolaylaştırılıyor. Başkan Tugay’dan İzmir’in Sağlığına Sporla Katkı Konuşmasına İzmir’in gelişimi ve sağlıklı bir yaşam için sporun önemini vurgulayarak başlayan Başkan Tugay, “İzmir’e dair büyük hayallerimiz var. Bu kenti daha sağlıklı bir şehir yapmak için sporu teşvik etmek önceliğimiz. Spor, beden sağlığını korumanın ve yaşam kalitesini artırmanın temel taşlarından biri” dedi. Şehrin her kesiminde sporun yaygınlaşması için spor istasyonları kurduklarını ve spor malzemesi desteği sağladıklarını söyleyen Tugay, kulüplere ve okullara destek vermeye devam edeceklerini dile getirdi. Ayrıca, bazı liglere sponsorluk yaparak sporun büyümesine katkıda bulunduklarını belirtti. İzmir’den 2028 Olimpiyatlarına Şampiyonlar Yetişecek Başkan Tugay, 2028 Olimpiyatları’nda İzmir’den şampiyon sporcular görmek istediklerini ve bu hedefe ulaşmak için yetenekli çocukların erken fark edilmesinin önemini vurguladı. “İzmir gibi 4 buçuk milyonluk bir şehirde mutlaka çok sayıda yetenekli çocuk var. Onların ellerinden tutmak, destek olmak gerekiyor” diyen Tugay, İzmir’in spor kulüplerinin güçlü yapısına dikkat çekti. Başarıların kentte kutlanmasının kendisini duygulandırdığını ifade ederken, amatör spor kulüplerine verdikleri desteğin artarak süreceğini söyledi. Ailelere Maddi Yük Getirmeden Tam Destek Projeyle ilgili önemli bir detaya da değinen Başkan Tugay, spor eğitimlerinin finansmanında ailelere yük getirmemek için desteklerin arttırıldığını açıkladı. Daha önce çocukların eğitim ücretlerinin yüzde 5’inin ailelere ait olduğu düzenlemenin kaldırıldığını belirtti. Böylece İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Ticaret Odası’nın birlikte sağladığı destekle çocuklar tam kapsamlı spor eğitimi alabilecek. Başkan Tugay, “Bu yolun sonu şampiyonluk, madalya ve başarıdır. Bizim için en büyük gurur kaynağı olacaktır” ifadelerini kullandı. İZTO ve Akademiden Projeye Güçlü Katkı İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, İzmir’in zengin spor altyapısı ve kültürünü ileriye taşımak için genç yeteneklere destek modelini geliştirdiklerini söyledi. Özgener, sporu sadece bireysel başarı değil, toplumsal değişimin dinamiği olarak gördüklerini ve şampiyonaların İzmir’de düzenlenmesi için çalışacaklarını belirtti. Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülbin Rudarlı ise, projeye akademik bilgi ve destek sağlamaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, bu girişimin sağlıklı ve üretken bir toplumun inşasına katkıda bulunacağını vurguladı. Bilimsel Altyapı ile Yetenek Tespiti Şu anda ücretsiz olarak devam eden “Sportif Yetenek Ölçümü” kapsamında 8-10 yaş arasındaki çocuklar 12 farklı spor dalında test ediliyor. Bilimsel yöntemlerle yapılan değerlendirme sonucunda çocukların hangi branşta daha yetenekli olduğu yüzdelik oranlarla belirleniyor ve bu sonuç ailelere iletiliyor. Ancak ekonomik ve diğer engeller nedeniyle birçok çocuk, yeteneği olduğu halde gerekli sportif eğitimi alamıyordu. İşte tam bu noktada “Geleceğin Şampiyonları” projesi devreye giriyor. İzmir Ticaret Odası’nın katkılarıyla, yetenekli çocuklar kendilerine uygun spor kulüplerine yönlendirilecek ve kulüpler bu genç sporculara yüzde 25 indirimle eğitim verecek. İzmir, Sporun Yükselen Yıldızı Olmaya Hazırlanıyor Böylece İzmir, genç yetenekleri keşfetme ve onları destekleme alanında önemli bir adım atmış oluyor. Proje, çocukların potansiyellerini ortaya çıkarırken, sporu daha geniş kitlelere yaymayı ve İzmir’i Türkiye’nin en güçlü spor kentlerinden biri haline getirmeyi amaçlıyor. Başkan Tugay ve iş birliği içinde olduğu kurumlar, bu sürecin arkasında durarak İzmir’in adını ulusal ve uluslararası arenada başarıyla duyurmayı hedefliyor.