A
Admin
Yönetici
Yönetici
MEMDUH GÜNEY/EGE TELGRAF- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Meclis toplantısında yangınlarda kaybedilen ormanlık alanlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Yanan alanlarda ağaçlandırma çalışmaları yapılmadığını anlatan Başkan Tugay, “Yanan alanlar çırılçıplak duruyor. Ağaçlandırma yapılan alanları da gördüm ama yüzde 20 oranında. Yüzde 80’i duruyor. Herhangi bir çalışma yapılmamış. Geçen hafta sonu Yamanlar güzergahından geldim dar bir alan dışında ağaçlandırma çalışması yapılmamış gözlerimle gördüm” dedi. "BU ŞEHİR YOK OLUR” Bayraklı’da yanan alanların ağaçlandırma yerine imara açıldığını söyleyen Başkan Tugay, “Bayraklı Şehir Hastanesi üzerinde yanan alan imara açıldı. Herkes istediği fotoğrafı gösterebilir ama biz bu kentin evlatları olarak orada eksilen orman alanlarının yerine konmaması halini örtmeye çalışıyorsak hiçbir yere varamayız. Bu şehir bu ülke yok olur. Bizler yağmursuz kalırız. Toprak gider çiftçi ölür buralar yaşanmaz hale gelir” ifadelerini kullandı. “HEPSİ DURUYOR” 2021 de’de geçen yıl yanan alanlarda da ağaçlandırma çalışmasının olmadığını hatırlatan Başkan Tugay, “Hepsi duruyor. Uçaktan net şekilde gözüküyor. Çıplak gözle görebildiğimiz açık gerçeği laflarla örtemiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.