Başkan Tugay hocası Emel Tümbay'ı son yolculuğuna uğurladı

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emel Tümbay, 84 yaşında hayatını kaybetti. Tümbay için Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Muhittin Erel Amfisi’nde cenaze töreni düzenlendi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da öğrencisi olduğu hocasının cenazesine katıldı ve kürsüde duygularını dile getirdi. BAŞKAN TUGAY’DAN DUYGUSAL KONUŞMA Tören sırasında konuşan Başkan Tugay, “Bu okul benim okulum. Bizler Emel Tümbay’ın öğrencileriyiz. Burada sadece doktor olmadık, insanlara eşit ve adil davranmayı, koruyucu hekimliği öğrendik. Tümbay, bizim için ölmeyecek. Kalbimizde ve zihnimizde onu yaşatacağız. Kaybettiğimiz her insan büyük boşluk bırakıyor ama onun bıraktığı izler silinmez” ifadelerini kullandı. BELEDİYE BAŞKANLIĞI DÖNEMİNDEKİ GÖRÜŞMESİNDEN SÖZ ETTİ Başkan Tugay, Karşıyaka Belediye Başkanlığı döneminde hocasıyla yaptığı görüşmeyi anlattı: “Hocam enerjisi ve pozitifliğiyle yanımızdaydı. Onun onayını almak, bize yol gösterdi. Onların öğrettiklerine ihanet etmeyeceğiz, mücadelemiz sürecek.” YEĞENİNDEN DUYGUSAL ANLAR Prof. Dr. Emel Tümbay’ın yeğeni Ayşe Tümbay da törende konuştu. Halasının kendisine ahlak, dürüstlük, sevgi ve üretkenlik öğrettiğini söyledi: “Halam bana inandığım doğrudan asla vazgeçmemeyi öğretti.” TÖRENDE MESLEKTAŞLARI ANLATTI Törende Prof. Dr. Süleyha Hilmioğlu Polat, Emel Tümbay’ın bilim dünyasına katkılarını anlattı. Akademisyenler anılarını paylaştı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Atik, “Arkasında bıraktığı değerler ve kurum temellerindeki katkıları çok kıymetli” dedi. Prof. Dr. Emel Tümbay’ın cenazesi, Karşıyaka Bostanlı Beşikçioğlu Camisi’nde kılınan öğle namazının ardından Karabağlar Paşaköprü Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Geri