A
Admin
Yönetici
Yönetici
Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Eskişehir’de meydana gelen orman yangınında hayatını kaybeden AKUT gönüllüleri için AKUT İzmir Yerleşkesi’ne taziye ziyaretinde bulundu. Ziyaret, Karabağlar Belediyesi tarafından tahsis edilen ve İzmir’in en büyük AKUT yerleşkesi olan merkezde gerçekleşti. Başkan Kınay’ı AKUT İzmir Ekip Lideri Ramazan Ergut ve gönüllüler karşıladı. “ACININ TARİFİ YOK" Ziyaret sırasında duygularını dile getiren Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, yaşanan kaybın derin üzüntüsünü şu sözlerle ifade etti: “Hiç yaşanmaması gereken bir durum. Söylenecek söz yok. Ne konuşursak konuşalım, herkes canhıraş bir şekilde yangını söndürmeye çalıştı. Başsağlığı diliyorum. Tek dileğim bu yangınların bir an önce sona ermesi.” KARABAĞLAR’DA YENİ ADIMLAR ATILACAK Başkan Kınay, afetlere karşı alınacak önlemlerle ilgili değerlendirmelerde de bulunarak, Karabağlar’da yapılacak iş birliklerine dikkat çekti: “Sizler bu işin uzmanısınız. İzmir, geçmişte büyük yangınlar yaşadı ve elimizde çok az doğal alan kaldı. Karabağlar’da neler yapılabileceğini birlikte değerlendirmek istiyoruz. Bu görüşmeler, daha büyük adımların önünü açacaktır. El birliğiyle bu süreci büyütmek istiyoruz.” MAHALLE AFET GÖNÜLLÜLÜĞÜ YAYGINLAŞACAK Karabağlar Belediyesi ile AKUT arasında yürütülen Mahalle Afet Gönüllüsü Eğitimleri’nin önemine değinen Başkan Kınay, bu modelin genişletilmesi gerektiğini vurguladı: “Artık sadece başsağlığı mesajları paylaşmak yeterli değil. Sonuçları değiştirmek zorundayız. Elimizden gelenin fazlasını yapmalıyız. Bu acılara alışmamalı, alıştırmamalıyız. Hazırlıklı olmak bir tercih değil, bir zorunluluk.” “YANGINLARIN ACISINI BİLİYORUM” Toplumsal afet bilincinin yaygınlaştırılması gerektiğini belirten Başkan Kınay, ailevi geçmişine dair kişisel bir paylaşımda da bulundu: “Ben de bir orman mühendisi babanın kızıyım. Yangınların acısını çok iyi bilirim. Yakınlarımızı kaybettiğimiz zamanlar oldu. Bu acıların bir daha yaşanmaması için mutlaka adım atmalıyız.” AKUT’TAN HATIRA TİŞÖRTÜ Ziyaret sırasında AKUT İzmir Ekip Lideri Ramazan Ergut, afetlere hazırlık konusunda Karabağlar’ın önemine dikkat çekti. Yangın bölgesine ait görüntüler üzerinden bilgilendirme yapan Ergut, iş birliğine açık olduklarını belirtti. Ziyaretin sonunda Başkan Helil Kınay’a, yangın müdahalelerinde kullanılan bir AKUT tişörtü hediye edildi.