Başkan Eşki'den iç kontrol hamlesi: “Kamu hizmetinde güveni büyüteceğiz”

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
5 Mart 2025’te Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Kamu İç Kontrol Yönetmeliği kapsamında Bornova Belediyesi, önemli bir süreci başlattı. Belediye bünyesinde kurulan İç Kontrol İzleme ve Yönlendirme Kurulu, kamu kaynaklarının etkin, ekonomik ve verimli kullanımı için gerekli yapıyı oluşturarak iç kontrol sistemini uygulamaya aldı. Nevzat Kavalar Kültür Merkezi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen ilk kurul toplantısına, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki başkanlık etti. Toplantıya, tüm belediye müdürlüklerinden temsilciler eksiksiz şekilde katıldı. YALNIZCA MALİ DEĞİL, STRATEJİK BİR KALKAN Toplantıda sunum yapan Bornova Belediyesi İç Denetim Başkanı Bilal Kırkan, yeni yönetmeliğin belediyelere yüklediği sorumlulukları ve iç kontrol sisteminin işlevini kapsamlı biçimde anlattı. Kırkan, sistemin yalnızca mali işler için değil; kalite, tutarlılık ve risk yönetimi açısından da stratejik bir güvence olduğunu vurguladı. “İç kontrol sistemi, kamu idarelerinin mali saydamlık ve hesap verebilirlik yükümlülüğünü güçlendiriyor. Bornova Belediyesi’nin bu süreci öncü bir yaklaşımla sahiplenmesi son derece kıymetlidir.” dedi. RİSK VE UYUM EYLEM PLANLARI HAZIRLANIYOR Toplantıda ayrıca, İç Kontrol Uyum Eylem Planı ile eş zamanlı hazırlanacak Risk Eylem Planı hakkında bilgilendirme yapıldı. Bu iki planın koordinasyonunu Strateji Geliştirme Müdürlüğü yürütecek. Süreç boyunca, İç Denetim Başkanlığı’nın sağlayacağı eğitim ve danışmanlık destekleri ile belediye personeline kapsamlı rehberlik sunulacak. “SORUMLULUĞUMUZUN FARKINDAYIZ” Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, kurulun oluşturulması ve iç kontrol sisteminin devreye alınmasına ilişkin yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi: “Bornova halkına karşı sorumluluğumuzun farkındayız. İç kontrol sistemi, kurumsal hafızamızı güçlendirecek, kaynaklarımızın etkin kullanılmasını sağlayacak ve halkımıza daha nitelikli hizmet sunmamıza katkı sağlayacak. Bu süreç sadece yasal bir zorunluluk değil, aynı zamanda kamu güvenini büyütmenin yoludur.”

Geri