A
Admin
Yönetici
Yönetici
Aydın’ın Kuşadası ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımıyla Otizm Sempozyumu gerçekleştirildi. Sempozyuma katılan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, konuşma yaptığı esnada duygusal anlar yaşadı. Oğlu Halil İbrahim’in otizmli olduğunu belirten Başkan Çerçioğlu, yaşadığı süreci anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. “ŞÜPHELENDİM AMA KONDURAMADIM” Başkan Çerçioğlu, “Benim oğlumun adı Halil İbrahim. Biz ona kısaca İbo diyoruz. Ben Halil İbrahim'le 10 ay birlikte tanıştım. Ve çok mutlu olduk. Hayatımız şenlendi. Fakat zaman zaman bir şeylerin ters gittiğini düşünüyordum. 13-14 aylık olduğunda yürümeye başladı. Çok mutlu oldum. Zaman zaman parmaklarının ucunda yürüyordu. Ah olabilir yürür çocuk. Zaman zaman oyuncakları olması gibi oynamıyordu. Arabayı alıyordu. Tekerlekleriyle oynuyordu. Zaman zaman oyuncak ve tüylü oyuncaklara karşı alerjisi olduğunu düşünüyorduk. Hep bir şeylerden şüphelendim ama konduramadım. Bazen oyuncaklarına dalıp gidiyordu. Demek ki oyuncak oynamayı çok seviyordu. Bazen ismini seslendiğimde İbo dediğimde bakmıyordu ama bazen de bakıyordu. 19-20 aylık olduğunda benimle göz temasını kaybetti. Göz temasını kaybedince o zaman anladım ve bir hekime götürdüm. Hekim otizm tanısı koydu. İşte o zaman çok üzüldüm. Ne kadar yalnız olduğumu hissettim.” “6 TANE OTİZM MERKEZİMİZ VAR” Başkan Çerçioğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Belediyede bir arkadaşımın çocuğu otizmli. Kendisi şu an içimizde. Onu aradım. Dedim ki ne yapmam gerekiyor. O, bana bütün süreçleri anlattı. Buradan kendisine çok teşekkür ediyorum. Ama ben aynı zamanda bir belediye başkanıyım da bir anneydim. Az önce otizmli bireyin annesi burada anlattıklarını hepsini ben de yaşadım. Ne yapmam lazım? Otizmli ailelerin yalnız olmadığını bilmeleri gerekiyordu. Ve Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak hepimiz kolları sıvadık. Şu anda altı tane otizm merkezimiz var. 1. Otizm Merkezi’mizi 26 Şubat 2021 tarihinde Sayın Genel Başkanımız açtı. Ne güzel ki bugün yine Kuşadası'nda sizinle beraberiz. Merkezimizde bugüne kadar 3 bin tane çocuğumuza eğitim verdik. Vermeye de devam ediyoruz çocuklarımıza. Spor eğitimi verdiğimiz iki tane çocuğumuz Adnan Menderes Üniversitesi’nde Beden Eğitimi Bölümü’nü kazandı. Ve şu anda okuyorlar. Türkiye genelinde masa tenisi tenisinde iki çocuğumuz şampiyon oldu.” “GENEL BAŞKANIMIZDAN SÖZÜNÜ ALDIM” Başkan Çerçioğlu, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak 7 tane kreşimiz var. Her sınıfımızda kaynaştırma öğrencisi olarak 3 öğrencimizi alıyoruz. Yine o eğitim sanat merkezimizde spor, müzik, resim gibi alanlarda eğitim veriyoruz. Günlük Yaşam evinde çocuklarımızın ev işlerini öğretiyoruz ve bütün çocuklarımız yüzmeyi öğrendiler. Ben havuzu yaptığımda burası otizmli çocuklarımız için havuz dedim. Bana dediler ki otizmli çocuklar yüzmeye öğrenemez. Hayır dedim. Benim şu anda bütün çocuklarımın hepsi çok iyi yüzücü oldular, biliyor musunuz? Yeter ki imkan ver, nitelikli eğitim olsun. Gözün arkada kalmasın. Az önce Sayın Genel Başkan'ımdan da izin alarak söylemek istiyorum. İznini aldım. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında Aydın'da otizm köyünün kurulacağını şimdiden sözünü vermek istiyorum. Kesinlikle gözünüz arkada kalmasın. Yine buradan günümüzün otizm gibi sayısı otizmden çok daha fazla olan disleksi. Biz Aydın Büyükşehir Belediyesi olan olarak 3 ay önce 6 sınıflı bir disleksi merkezi açtık. Ve o konuda da çalışmalarımız devam etmektedir. Bizim otizm merkezimiz 177 bin metrekare. Yanlış duymadınız. Böyle bir alanda çocuklarımız beton binaların içinde değil yeşillerin arasında, yeşilliklerin arasında açık havada eğitim görmektedir ve oldukça da nitelikli bir eğitim görmektedir. Ben burada bizimle çalışan tüm hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Derneklerimize çok teşekkür ediyorum. "Yalnız değilsiniz, beraberiz." diyorum.”