Başarıda Buca’nın gururu dijital dershane

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Buca Belediyesi’nin eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla hayata geçirdiği Dijital Dershane platformu, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında büyük başarıya imza attı. 2025 LGS sonuçlarına göre, platform aracılığıyla sınava hazırlanan 65 öğrenci 400 puan üzerinde başarı gösterirken, 4 öğrenci ilk yüzde 1’lik dilime girdi. Bu sonuçlar Buca’nın eğitim alanındaki önemli başarısını ortaya koydu. Başkan Duman’dan Başarıya Övgü Buca Belediye Başkanı Mimar Görkem Duman, Dijital Dershane üzerinden 500 tam puan alan Nuran Ece Bakırhan ile 445 puan alan Taha Ege Aktaş’ı makamında ağırladı. Başkan Duman, “Ülkemizde eğitimde fırsat eşitsizliği ne yazık ki devam ediyor. Ancak bizim önceliğimiz her öğrencimize eşit şartlarda eğitim imkânı sunmak. Dijital Dershane projemizle bu yıl elde edilen başarılar gurur verici. Buca’da hiçbir çocuk imkânsızlıklara takılmayacak” dedi. Öğrenciler Dijital Dershane’yi Tercih Ediyor LGS’ye yalnızca Dijital Dershane üzerinden hazırlanan Taha Ege Aktaş, “Okuldan sonra konuları tekrar edip, platformdaki denemelere katıldım. Arkadaşlarım da bu programı kullanıyor. Çok faydalı ve kolay erişilebilir bir sistem” ifadelerini kullandı. Her Yerde ve Her Zaman Eğitim İmkanı Buca Belediyesi Dijital Dershane, okul öncesinden lise son sınıfa kadar tüm öğrencilere ücretsiz ve kesintisiz dijital eğitim desteği sunuyor. Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun olarak hazırlanan platform, LGS, YKS ve KPSS (B) sınavlarına hazırlıkta da öğrencilerin yanında oluyor. Telefon, tablet veya bilgisayar ile haftanın 7 günü 24 saat erişilebilen sistemden bugüne kadar 15 bini aşkın öğrenci yararlandı. İstatistiklerle Dijital Dershane Başarısı 2025 LGS sonuçlarına göre, Dijital Dershane ile sınava hazırlanan öğrencilerden 65’i yüzde 10’luk, 29’u yüzde 5’lik, 20’si yüzde 4’lük, 12’si yüzde 3’lük, 8’i yüzde 2’lik ve 4’ü ise yüzde 1’lik başarı diliminde yer aldı. Bu sonuçlar, Buca’nın eğitimdeki öncü konumunu pekiştirdi. Bülten

Geri