Barzani, PKK'nin fesih kararını 'tarihi bir adım' olarak nitelendirdi

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
PKK lideri Abdullah Öcalan’ın 27 Şubat günü PKK’nın kongreyi toplayıp kendini feshetmesine yönelik yaptığı çağrının ardından PKK 5-7 Mayıs tarihlerinde 12’nci kongresini gerçekleştirdiğini açıklamıştı. PKK’dan yapılan açıklamada, kongrenin bütün çalışma alanlarını temsil eden delegelerle iki farklı alanda birbirine paralel olarak gerçekleştirildiği bildirildi. Öcalan’ın çağrısı üzerine toplandığı belirtilen kongrede, tarihi öneme sahip kararlar alındığı belirtilmişti. PKK, 'silahlı mücadeleye' son verdiğini ve örgütsel varlığını feshettiğini açıkladı. Açıklamada, “PKK’nin Olağanüstü 12. Kongresi PKK mücadelesinin, halkımız üzerindeki inkâr ve imha siyasetini parçaladığını, Kürt sorununu demokratik siyaset yoluyla çözme noktasına getirdiğini, bu yönüyle PKK’nin tarihi misyonunu tamamladığını değerlendirdi. Bu temelde PKK 12. Kongresi, pratikleşme süreci Önder APO tarafından yönetilmek ve yürütülmek üzere PKK’nin örgütsel yapısının feshedilmesi ve silahlı mücadele yöntemini sonlandırması kararlarını alarak PKK adıyla yürütülen çalışmaları sonlandırdı” denildi. Barzani, PKK'nin fesih kararını 'tarihi bir adım' olarak nitelendirdi Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani PKK’nin fesih ve silah bırakmayı içeren kongre kararlarına ilişkin mesaj yayımladı. Barzani mesajında, bölge için yeni bir sayfa açacak tarihi adım olarak değerlendirmede bulundu. Barzani açıklamasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katkısına da vurgu yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: * PKK’nin silahlı mücadeleyi bırakma ve Sayın Öcalan’ın çağrısına uyma kararını memnuniyetle karşılıyor, bunu bölge için yeni bir sayfa açacak tarihi bir adım olarak değerlendiriyoruz. Bu adım, siyasi olgunluğun bir göstergesi olup, Türkiye’de ve tüm bölgede birlikte yaşamı ve istikrarı güçlendirecek gerçek bir diyalogun yolunu açmaktadır. * Artık herkesin bu önemli adımı, başka bir gerekli ve doğal adım olarak görmesinin zamanı gelmiştir ve tüm ilgili taraflarca olumlu bir şekilde karşılanmalıdır. Bu gelişme, kalıcı ve kapsayıcı bir barışın temeli olabilir ve on yıllardır süren şiddet, acı ve yıkımı sona erdirerek bölgeyi yeni bir ilerleme ufkuna taşıyabilir. 'Her türlü yardımı ve iş birliğini sunmaya hazırız' * Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın süreci destekleme yönündeki tutumu ve çabaları takdirle karşılanmakta olup, Kürdistan Bölgesi olarak her zaman olduğu gibi sorunların barışçıl yollarla çözülmesi yönündeki her türlü çabayı desteklemeye devam edeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz. Umuyoruz ki bu girişim, ortak bir çözüm sürecine dönüşerek başarıya ulaşır. Ayrıca, bu tarihi fırsatın başarıya ulaşması için her türlü yardımı ve iş birliğini sunmaya hazır olduğumuzu da ifade ediyoruz.

Geri