A
Admin
Yönetici
Yönetici
Balçova Belediyesi’nin ileri yaş grubuna yönelik eğitim programı olan Üçüncü Yaş Üniversitesi, bahar dönemini coşkulu bir törenle tamamladı. Adalet ve Demokrasi Parkı’nda gerçekleştirilen etkinlikte, 110 öğrencinin dönem boyunca gösterdiği azim ve kararlılık kutlandı. Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, törende yaptığı konuşmada, katılımcıların öğrenme azimlerine teşekkür ederek yeni dönemin Eylül veya Ekim ayında başlayacağını açıkladı. Başkan Yiğit, “Bugün 3 Şubat’ta başlayan serüvenimizin sonuna geldik. Yaz tatili öncesi hepinize iyi dinlenmeler diliyorum. Üniversitemiz bana Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ sözünü hatırlatıyor. Bilimden ve öğrenmeden asla vazgeçmeyeceğiz,” dedi. Konuşmasında toplumsal ve siyasi gelişmelere de değinen Yiğit, yaklaşan 19 Mayıs etkinliklerine katılım çağrısı yaptı ve birlik mesajı verdi. Üçüncü Yaş Üniversitesi Koordinatörü Dr. Feryal Akşan ise programın sadece bilgi aktarımı değil, aynı zamanda saygın ve dayanışma dolu bir öğrenme ortamı oluşturma hedefi taşıdığını vurguladı. Akşan, “Yaş aldıkça öğrenme isteği artıyor ve hayatı daha anlamlı kılıyor. Yeni bilgiler, özgüven ve dostluklar bu hedefe ulaştığımızın göstergesi,” ifadelerini kullandı. Tören, Klasik Türk Müziği Korosu’nun konseri ve öğrencilerden oluşan zeybek ekibinin performansıyla devam etti. Ege Geriatri Derneği ve SEV Vakfı temsilcilerinin de katıldığı etkinlik, sıcak ve samimi bir ortamda tamamlandı.