Bakan Vedat Işıkhan duyurdu: 95 ilaç daha geri ödeme listesine alındı

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ilaç erişimini kolaylaştıracak önemli bir gelişmeyi kamuoyuyla paylaştı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan düzenleme kapsamında, 88’i yerli üretim olan toplam 95 ilaç, geri ödeme kapsamına alındı. KANSER, DİYABET VE ASTIM İLAÇLARI LİSTEDE Yeni geri ödeme listesinde özellikle kanser, diyabet ve astım gibi yaygın ve kritik hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçların yer alması dikkat çekti. Açıklamaya göre: 5 kanser ilacı, 6 diyabet ilacı, 5 astım ilacı, geri ödeme sistemine dahil edildi. “ŞİFA OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM” Bakan Işıkhan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Sosyal Güvenlik Kurumumuzun düzenlemesi kapsamında 88’i yerli üretim olmak üzere 95 ilacı daha geri ödeme listesine aldık. İlaçların hastalarımıza şifa olmasını temenni eder, tüm vatandaşlarımıza sağlıklı bir ömür dilerim.” İLAÇ ERİŞİMİ KOLAYLAŞIYOR SGK’nın yeni düzenlemesiyle birlikte hastalar, ilgili ilaçlara artık daha düşük maliyetle ulaşabilecek. Özellikle kronik ve uzun süreli tedavi gerektiren rahatsızlıkları bulunan vatandaşlar için bu karar, hem ekonomik hem de sağlık açısından önemli bir kolaylık sağlayacak. YERLİ ÜRETİME DESTEK VURGUSU 88 ilacın yerli üretim olması, Türkiye’nin sağlık sektöründe yerli üretim politikalarını destekleme hedefiyle uyumlu bir adım olarak değerlendiriliyor. Bu durum, hem sağlık sistemine maliyet avantajı sağlıyor hem de yerli ilaç sanayisinin güçlenmesine katkı sunuyor. HABER MERKEZİ

Geri