A
Admin
Yönetici
Yönetici
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İtalya Çevre ve Enerji Güvenliği Bakanı Gilberto Pichetto Fratin ile bir araya gelerek, iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında Türkiye’nin yürüttüğü çalışmalar ve iki ülke arasındaki iş birliği fırsatlarını değerlendirdi. Gerçekleşen görüşmede, Türkiye’nin 2053 Net Sıfır Emisyon hedefi, Sıfır Atık Hareketi ve Depozito Yönetim Sistemi gibi çevre politikaları detaylı şekilde ele alındı. Bakan Kurum, yeşil altyapı ve iklim dostu şehircilik alanında Türkiye’nin edindiği deneyimleri İtalyan mevkidaşıyla paylaşarak, ortak çalışmalara ilişkin görüş alışverişinde bulundu. Görüşmenin ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan Kurum, “Bakanlık olarak iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında son yıllarda yürüttüğümüz çalışmaları anlattığımız görüşmede; 2053 Net Sıfır Emisyon hedefimiz, Sıfır Atık Hareketimiz, Depozito Yönetim Sistemimiz başta olmak üzere yeşil altyapı ve iklim dostu şehircilik uygulamaları konusunda edindiğimiz tecrübelerimizi paylaştık. Türkiye ile İtalya arasındaki mevcut üst düzeyli diyaloğun ve ortak iş birliklerimizin önümüzdeki dönemde de artarak devam etmesini temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı. (Sözcü)