A
Admin
Yönetici
Yönetici
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde yayımladığı mesajında, o gecenin Türk milleti için dönüm noktası olduğunu vurguladı. Bahçeli, “Gelecek nesiller 15 Temmuz benzeri ihanetlere karşı daima teyakkuzda olmalı” dedi. “15 TEMMUZ TÜRK TARİHİNDE MÜHİM BİR EŞİKTİR” Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 15 Temmuz 2016’da FETÖ mensupları tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin yıl dönümünde yazılı bir açıklama yaptı. Bahçeli, mesajında 15 Temmuz’un yalnızca bir darbe teşebbüsü değil, Türk milletinin varlığına yönelik kapsamlı bir saldırı olduğunu belirtti. “15 Temmuz 2016 tarihi Türk tarihinde mühim bir eşiği temsil etmektedir” diyen Bahçeli, Haçlı Seferlerinden bugüne Anadolu topraklarına yönelik kuşatmalara dikkat çekti. “FETÖ’NÜN DAR KADROSUYLA SONUÇLANDIRMAK İSTEDİLER” Bahçeli, 15 Temmuz gecesi yaşananların yalnızca bir iç mesele değil, Türkiye’ye yönelik jeopolitik bir müdahale girişimi olduğunu vurguladı. FETÖ'nün merkezi olduğu dar bir kadronun, Anadolu’nun bağrına hançer saplamak istediğini ifade eden Bahçeli, “Türk milleti, o gece şehadet ve gazilik şuuruyla hainlerin başını ezmiştir” dedi. “MİLLİ UYANIŞ TÜRKİYE’Yİ GEÇİLMEZ KILDI” Devlet Bahçeli, açıklamasında Türk milletinin 15 Temmuz gecesi tanksız, topsuz ama imanla meydan okuduğunu, milli birlik ve kardeşlik ruhunun ülkeyi geçilmez kıldığını belirtti. “Karanlıktan medet umanlar pişman edilmiştir” ifadelerini kullandı. “CUMHUR İTTİFAKI HUZUR VE REFAHIN MÜHRÜDÜR” Bahçeli, Cumhur İttifakı’nın 15 Temmuz gecesinde temellerinin atıldığını ve bu ittifakın, Türkiye’nin yeni yüzyılında huzur, barış ve kardeşliğin teminatı olacağını dile getirdi. Mesajında birlik ve beraberlik çağrısını yineleyen Bahçeli, “Bir olduğumuz sürece Türkiye düşmanları karşımızda tutunamayacaktır” dedi. “ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUM” Devlet Bahçeli açıklamasının sonunda şu ifadelere yer verdi: “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde, kahraman şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Cesaret timsali gazilerimize uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum. Türk milletini hürmet ve muhabbetle selamlıyorum.” (NTV)