Ayvalık’ta kadın dayanışması mahalleevlerinde büyüyor

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Ayvalık Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiği mahalleevleri, kadınların üretim yolculuğuna yön veriyor. Kadınlar burada hem eğitim alıyor hem de el emeği ürünlerini üreterek satışa sunma imkânı buluyor. Mahalleevlerinde filizlenen kadın emeği, artık Ayvalık’ın dört bir yanında vatandaşlarla buluşuyor. El Emeği Ürünler Kentin Dört Bir Yanında Ayvalık Belediyesi’nin desteklediği mahalleevlerinde üretilen el emeği ürünler; Sarımsaklı Sahil AVM, Altınova Sahil Gece Pazarı, Cunda Alibey Adası Belediye Hizmet Binası, Dr. Fazıl Doğan Atarabacılar Meydanı ve Ayvalık Hudut Kapısı Gümrük Önü’nde satışa sunuluyor. Her satış noktasında sadece ürünler değil, kadınların umutları, emekleri ve birlikte oluşturdukları dayanışma hikâyeleri sergileniyor. Canan Ergin Koordinasyonunda Güçlenen Bir Proje Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in eşi Canan Ergin’in koordinasyonunda büyüyen mahalleevleri projesi, bugüne dek 1.500 kadına eğitim ve üretim imkânı sundu. Canan Ergin, mahalleevlerine olan ilginin her geçen gün arttığını ve özellikle kurslardaki üretimin aile ekonomisine katkı sunduğunu vurguluyor. Her Mahallede Kadın Gücü Hamdibey, Altınova, 150 Evler-1, 150 Evler-2, Aliçetinkaya, Sarımsaklı ve Cunda mahallelerinde faaliyet gösteren mahalleevlerinde şu anda 380 kadın aktif olarak eğitim alıyor, üretim yapıyor ve ürünlerini satarak gelir elde ediyor. Mahalleevlerinde eğitim tamamen ücretsiz şekilde yirmi kişilik sınıflarda veriliyor. Geniş Kurs Yelpazesi: Üretim ve Yaratıcılık Yan Yana Mahalleevlerinde kadınlara yönelik açılan kurslar oldukça çeşitli. Seramikten vitray ve cam boyamaya, takı tasarımından dikişe, makromeden sepet örücülüğüne kadar 13 farklı branşta aktif kurslar yürütülüyor. Ayrıca belirli dönemlerde soğuk sabun ve mum yapımı atölyeleri de düzenleniyor. Kadınlar bu kurslarla sadece üretim yapmayı değil, aynı zamanda yaratıcılıklarını geliştirmeyi de öğreniyor. Çocuklar İçin El Becerisi ve Dans Kursları Ayvalık Belediyesi mahalleevleri yalnızca kadınlara değil, çocuklara da hitap ediyor. Özellikle sömestr ve yaz tatili dönemlerinde açılan boyama ve dans kursları sayesinde çocukların el becerileri ve sosyal yönleri destekleniyor. Mesut Ergin: “Bu Hikâyeye Her Satın Alma Bir Omuz” Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, mahalleevleri projesini sadece üretim değil, aynı zamanda dayanışma ve umut projesi olarak tanımlıyor. “Vatandaşlarımızın satın aldığı her hediye, kadınların birlikte var ettiği bu güçlü hikâyeye bir omuz demek,” diyen Başkan Ergin, mahalleevlerinin kardeş belediyelere de ilham verdiğini belirtiyor. Bülten

Geri