A
Admin
Yönetici
Yönetici
Aylin Aslım, 14 Şubat 1975 tarihinde Almanya’nın Hessen kentinde dünyaya geldi. Liseyi Türkiye’de okuyarak İstanbul’daki Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi’nden mezun oldu. MÜZİK HAYATINA 1994’TE ADIM ATTI Amatör müzik kariyerine 1994 yılında çeşitli mekânlarda yabancı şarkılar seslendirerek başlayan Aslım, 1996’da “Zeytin” isimli beş kişilik rock grubunda yer aldı. 1998’de “Süpersonik” adını verdiği kendi grubunu kurarak müzik kariyerinde ilerlemeye devam etti. Aynı yıl Roxy Müzik Günleri'nde ikincilik ödülü kazandı. Ertesi yıl yine aynı etkinlikte jüri özel ödülünün sahibi oldu. İLK ALBÜMÜ “GELGİT” 2001’DE YAYINLANDI Aylin Aslım’ın ilk profesyonel albümü Gelgit, 2001 yılında Kiss Müzik etiketiyle piyasaya sürüldü. Aslım, H2000, Creamfields ve Rockistanbul gibi büyük müzik festivallerinde sahne aldı. Bu süreçte Chumbawamba, GusGus, Lamb, Tindersticks, HIM, Placebo ve Macy Gray gibi sanatçılarla aynı sahneyi paylaştı. Sanatçı, ilk albümünün ardından 2005’te Gülyabani, 2009’da Canını Seven Kaçsın ve 2013’te Zümrüdüanka isimli albümlerini müzikseverlerle buluşturdu. FİLM MÜZİKLERİNDE SESİYLE YER ALDI Aslım, bazı film projelerinde şarkı seslendirdi. Fatih Akın’ın Duvara Karşı (2004) filminde Senin Gibi, Teoman’ın Balans ve Manevra filminde Bazı Yalanlar ve Kutluğ Ataman’ın İki Genç Kız filminde Keşke isimli parçaları seslendirdi. BİRÇOK ORTAK PROJEDE YER ALDI 2004’te Murathan Mungan’ın Söz Vermiş Şarkılar albümünde Kimdi Giden Kimdi Kalan, 2007’de Onno Tunç Şarkıları albümünde Bir Çocuk Sevdim, 2008’de Güldünya Şarkıları albümünde Karar Verdim adlı parçaları yeniden yorumladı.Ayrıca; 2006’da Ogün Sanlısoy ile Kendin Oldun, 2007’de Nejat Yavaşoğulları ile Yüzünde Yaşam İzleri Vardı, 2011’de Şebnem Ferah, Hayko Cepkin, Badem ve TNK ile Özgürce Yaşa adlı şarkılarda düet yaptı. ŞARKI YAZARLIĞI VE ULUSLARARASI BAŞARI Hande Yener’in Hayrola? albümünde yer alan Siz isimli parçanın söz yazarı da Aylin Aslım’dır. Senin Gibi adlı şarkısı ise Yunan şarkıcı Teresa tarafından coverlanmıştır. 2004 yılında Mert Yücel ile birlikte kaydettikleri İngilizce parça Dreamer, İngiltere’de müzik listelerinde 3. sıraya, ABD listelerinde ise 1. sıraya kadar yükselmiştir. MİLLİYET