Aydın’da kıyamet kiloyla koptu! Tartıdan zaferle inen koca, eşini sağlık ekiplerine şikâyet etti: “Ben normalsem o acil vaka!”

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Tartı değil, savaş alanı! Sağlık kontrolü aile içi hesaplaşmaya dönüştü! Aydın sokaklarında mobil sağlık aracı çalışıyordu, ekipler vatandaşlara rutin taramalar yapıyordu. Sıra genç bir çifte geldi. Önce adam tartıya çıktı, çıkan rakamları görünce gülümsedi. “Demek hâlâ delikanlıyım” dedi. Ardından eşi tartıya yaklaştı… Ama o ana gelmeden adam devreye girdi: “Onun kilosunu bir ölçün hele, ben normalsem bu kesin sıkıntılı!” “Ben iyiysem, o hastadır!” diyerek ihbarda bulundu Sağlık görevlileri önce espri zannetti, ama olay ciddiye bindi! Eşinin “gizli obezite hastası olabileceğini” iddia eden vatandaş, ekiplerden detaylı kontrol istedi. Hatta üzerine basa basa şöyle dedi: “Ben sağlıklıysam onun bu hali açıklanamaz, mutlaka müdahale edilmeli!” Görevliler neye uğradığını şaşırırken kadın, eşine ters ters bakarak “Senin aklın normal mi?” demekle yetindi. Evlilik tartıya çıktı, tansiyon aştı! Olay kısa sürede mahalleli arasında yayıldı. Tartı aracının etrafı meraklı komşularla dolup taştı. Bazıları “Adam haklı, önce kendine bakan kazanır” derken, kimisi “Ayıp etmiş, evde konuşulacak şey!” diyerek kadının tarafını tuttu. Sağlık ekipleri şaşkın: “İlk kez birisi eşini tartıya şikâyet etti!” Mobil sağlık birimi görevlileri, bu tür olaylara alışkın olduklarını ama bunun başka bir seviye olduğunu belirtti. “Tansiyon, şeker, nabız ölçüyoruz ama böyle bir aile içi rekabeti ilk kez gördük. Normal kiloyu görünce resmen rakip gibi davranmaya başladı.” Kadının son sözüyse olayın özetiydi: “Seninle değil, BMI’inle bile tartışmam ben!” Sosyal medya yıkıldı: “Evde tartı değil, barut fıçısı varmış!” Olay sosyal medyada da gündem oldu. "Kendini tarttıran kadınlar dikkat!" etiketiyle binlerce paylaşım yapıldı. Kullanıcılar esprili yorumlarda bulundu: – “Kocan normalse, sen fazla mısın?” – “Aşk meşk bitti, BMI savaşı başladı!” Tartı normal, evlilik risk altında! Aydın’daki bu tartışma belki de ülkenin en kilolu ayrılığına kapı araladı! Vatandaşlar şimdi hem kilolarına hem de eşlerine dikkat etmeye başladı. Sağlık ekipleri ise bundan sonra tartı ölçümlerinde “aile danışmanı” da bulundurmayı gündeme aldı!

Geri