A
Admin
Yönetici
Yönetici
VİYANA - SNmedia.at/Yukarı Avusturya’daki sürücü belgesi ve L17 programı kapsamında verilen eğitimlerin maliyeti 1.500 ila 2.100 euro arasında değişiyor. Uygun fiyatlı bir alternatif olarak bilinen “ikili eğitim programı” (Übungstaferl) ise 1.200 ila 1.700 euro arasında sunuluyor. Ortalama fiyat artışı ise geçtiğimiz yıla göre %4,27 olarak ölçüldü. Ek Hizmetlere Dikkat: Her Kurs Aynı Değil Araştırmaya göre, sürücü kurslarının sadece fiyatı değil, sundukları ek hizmetler de değişkenlik gösteriyor. 51 kursun incelendiği araştırmada, yalnızca 10 tanesinin ücretsiz uygulama alanı, eğitim materyali gibi hizmetleri fiyatlara dahil ettiği belirlendi. AK OÖ, kurs seçerken sadece fiyata değil, sunulan hizmet paketine de dikkat edilmesini tavsiye ediyor. AK Başkanı: “Şeffaflık Zorunlu Olmalı” İşçi Odası Başkanı Andreas Stangl, sürücü kurslarının tüm fiyatlarını ve hizmet detaylarını internet sitelerinde eksiksiz yayınlaması gerektiğini savunuyor. Tüketicilerin ancak bu şekilde bilinçli ve adil bir tercih yapabileceğini belirtiyor. İflas Riski Öğrencileri Endişelendiriyor Stangl ayrıca, birçok sürücü adayının eğitim ücretini peşin ödediğine ve bu durumun risk taşıdığına dikkat çekti. Son yıllarda Linz’de yaşanan bazı sürücü kursu iflaslarında, öğrencilerin ödedikleri ücretleri geri alamadıkları hatırlatıldı. AK, bu konuda da koruyucu önlemler alınması gerektiğini vurguluyor.