Avukat Rezan Epözdemir kimdir? Neden gözaltına alındı?

A

Admin

Yönetici
Yönetici
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Av. Dr. Rezan Epözdemir hakkında iki farklı dosyada soruşturma yürütüldüğünü açıkladı. Soruşturmalarda Epözdemir’e “rüşvet”, “siyasi ve askeri casusluk” ile “FETÖ’ye yardım” suçlamaları yöneltildi. Soruşturma kapsamında Epözdemir’in pasaportuna dört ayrı suçlamayla tahdit konuldu. Edinilen bilgilere göre, ünlü avukatın sabah saatlerinde Londra’ya gitmeye hazırlandığı iddia edildi. Gözaltına alınan Epözdemir’in Levent’te bulunan hukuk bürosunda polis araması gerçekleştirildi. REZAN EPÖZDEMİR KİMDİR? 24 Kasım 1984’te İstanbul Fatih’te doğan Rezan Epözdemir, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni ikincilikle bitirdi. Yüksek lisansını Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Anabilim Dalı’nda tamamladı. Ardından Kamu Hukuku Anabilim Dalı’nda “Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması” konulu doktora tezini savunarak yüksek onur derecesiyle Hukuk Doktoru unvanını aldı. “Taraf Ehliyeti”, “Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması” ve “Haksız Tahrik” isimli üç kitabı bulunan Epözdemir, çeşitli üniversitelerde öğretim görevlisi olarak ders verdi. TANINAN DAVALARI Epözdemir, ilk olarak Münevver Karabulut’un 2009 yılında öldürülmesine ilişkin davada Karabulut ailesinin avukatlığını üstlenmesiyle tanındı. Daha sonra Pınar Gültekin davası başta olmak üzere kamuoyunun yakından takip ettiği birçok davada görev aldı. Kadıköy’de bıçaklanarak öldürülen Mattia Ahmet Minguzzi’nin ailesinin avukatlığını da yaptı. SPOR YÖNETİCİLİĞİ GÖREVİ Galatasaray Spor Kulübü üyesi olan Epözdemir, 2021 yılında Burak Elmas yönetiminde Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Aynı yıl Galatasaray Sportif A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak da görev yaptı. MESLEKİ ÇALIŞMALARI 2007 yılında kurduğu Analiz Hukuk Bürosu’nda faaliyet gösteren Epözdemir, iş, sanat ve spor dünyasından birçok isim ile şirketlere danışmanlık yaptı. Ayrıca çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde mağdur vekilliği üstlendi. NTV

Geri