A
Admin
Yönetici
Yönetici
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in avukatı Mücahit Birinci hakkında soruşturma başlattı. Bu gelişme sonrası Birinci'nin hayatı ve kariyeri merak konusu oldu
1974 yılında İzmir’de doğan Mücahit Birinci, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1998 yılında mezun oldu. Avukatlık mesleğine 2000 yılında adım attı. Hukuk alanında aktif çalışmaları bulunuyor.
2021 yılında AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’na (MKYK) seçilen Birinci, partinin üst yönetiminde görev aldı. Aynı zamanda Genç Yönetici ve İş Adamları Derneği (GYİAD), Şehriyar Derneği, Demokrat Hukukçular Derneği ve Kas Hastalıkları Derneği gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarında üyelikleri bulunuyor.
NTV
EĞİTİM VE HUKUK KİŞİLİĞİ
1974 yılında İzmir’de doğan Mücahit Birinci, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1998 yılında mezun oldu. Avukatlık mesleğine 2000 yılında adım attı. Hukuk alanında aktif çalışmaları bulunuyor.
SİYASİ VE SİVİL ÇALIŞMALARI
2021 yılında AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’na (MKYK) seçilen Birinci, partinin üst yönetiminde görev aldı. Aynı zamanda Genç Yönetici ve İş Adamları Derneği (GYİAD), Şehriyar Derneği, Demokrat Hukukçular Derneği ve Kas Hastalıkları Derneği gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarında üyelikleri bulunuyor.
KİŞİSEL HAYATI
Evli ve bir çocuk babasıdır. Eğitimini Abdi İpekçi İlkokulu, ardından Akasya Koleji’nde tamamladı. Birinci, ünlü tarihçi ve yazar Yavuz Bahadıroğlu'nun oğludur. Babasının gerçek adı Niyazi Birinci olup, Yavuz Bahadıroğlu mahlasıyla tanındı. Mücahit Birinci de köşe yazarlığı yaparak Türkiye, dünya siyaseti ve yakın tarih konularında yazılar kaleme aldı.
NTV