A
Admin
Yönetici
Yönetici
İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF), 2025–2026 eğitim-öğretim yılı Sınavsız İkinci Üniversite kayıt kılavuzunu yayımladı. Başvuru ve kayıt işlemleri 28 Temmuz–12 Ekim 2025 tarihleri arasında yalnızca çevrim içi olarak yapılacak. BAŞVURU NASIL YAPILACAK? Adaylar, başvuru sürecine İstanbul Üniversitesi Aksis Başvuru Sistemi üzerinden başlayacak. () 1. Hesap Oluşturma Adaylar öncelikle sisteme girerek “Hesap Oluştur” sekmesini kullanmalı ve e-Devlet bilgileriyle giriş yaparak bir kullanıcı hesabı oluşturmalı. 2. Başvuru Oluşturma Profil Bilgileri: “İkinci Üniversite Başvuru” sekmesi üzerinden profil bilgileri (fotoğraf, özel durum, iletişim bilgileri) güncellenmeli. Eğitim Bilgisi Ekleme: Adaylar, YÖKSİS sisteminde yer alan eğitim bilgilerine ait barkod numaralarını e-Devlet üzerinden temin ederek ilgili alana girmeli. Barkod numarası, “Yükseköğretim Öğrenci Belgesi” veya “Yükseköğretim Mezun Belgesi” oluşturularak, belgenin sağ üst köşesinden alınabilir. “Eğitim Bilgilerimi YÖKSİS’ten Getir” butonu aracılığıyla bilgiler sisteme aktarılır. PROGRAM TERCİHİ NASIL YAPILIR? Program Türü Seçimi: Adaylar başvuru esnasında “Lisans” veya “Önlisans” program türlerinden uygun olanı seçmeli. Önlisans programı mezunu/öğrencisi olanlar sadece önlisans programlarına başvurabilir. Program Seçimi: Kayıt olmak istenen program seçilerek “Kaydet” butonuna tıklanmalıdır. Mevcut ya da mezun olunan programla aynı isme sahip bir bölüme yeniden başvuru yapılamaz. Program tercihi yapılırken seçilen bölümün doğruluğu dikkatle kontrol edilmelidir. NTV