Atatürk Üniversitesi, YÖKAK Kurumsal Akreditasyon programı kapsamında değerlendirilecek

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Atatürk Üniversitesi, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yürütülen Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) kapsamında 25-28 Mayıs 2025 tarihleri arasında kapsamlı bir saha ziyareti değerlendirmesine tabi tutulacak. Bu önemli süreçte üniversitenin liderlik ve yönetişim yapısından kalite güvence sistemine, eğitim-öğretim faaliyetlerinden araştırma ve geliştirme ile toplumsal katkı alanlarındaki performansına kadar geniş bir yelpazede detaylı incelemeler yapılacak. Üniversitenin tüm birimlerinden, titiz ve özenli bir hazırlık bekleniyor. Ön Ziyaret ile Süreç Başladı KAP değerlendirme sürecinin önemli adımlarından biri olan ön ziyaret, 16 Mayıs 2025 tarihinde çevrim içi platformda gerçekleştirildi. Bu toplantılarda, değerlendirme takımı ile Atatürk Üniversitesi yönetimi bir araya gelerek tanışma ve kurumun genel yapısına dair sunumlar yaptı. Üniversitenin kalite güvencesi sistemine ilişkin kapsamlı bilgilendirmelerin yapıldığı toplantılarda, Değerlendirme Takımı Başkanı Prof. Dr. Hakan Atılgan liderliğinde saha ziyaretinin detaylı planlaması da şekillendirildi. Çok Disiplinli Değerlendirme Takımıyla Kapsamlı İnceleme Değerlendirme takımında farklı üniversitelerden alanında uzman akademik değerlendiriciler, idari ve öğrenci temsilcileri yer alıyor. Atatürk Üniversitesi’nin çeşitli yönlerini objektif ve kapsamlı biçimde ele alacak bu ekipte Prof. Dr. Elif Öğüt, Prof. Dr. Metin Bedir, Prof. Dr. Ahmet Şahbaz, Prof. Dr. Zait Burak Aktuğ, Doç. Dr. Selva Staub gibi akademisyenler görev alıyor. Ayrıca fakülte sekreteri Ali Çobanlı ve öğrenci temsilcisi Oktay Kafdağlı da değerlendirme sürecinde aktif rol oynayacaklar. Saha ziyareti boyunca birim yöneticileri, akademik ve idari personel, öğrenci temsilcileri ve dış paydaşlarla yüz yüze görüşmeler gerçekleştirilecek. PUKÖ Döngüsüyle Hazırlık ve Kalite Güvencesi Değerlendirme sürecinin başarıyla tamamlanması için üniversitenin her birimi çalışmalarını PUKÖ (Planla-Uygula-Kontrol Et-Önlem Al) döngüsü çerçevesinde organize ediyor. Bu metodolojik yaklaşım, kalite yönetim süreçlerinin etkin uygulanması ve sürekli iyileştirilmesini sağlamak amacıyla kritik öneme sahip. Ayrıca ilgili belgelerin eksiksiz, şeffaf ve kolay erişilebilir şekilde sunulması, değerlendirme ekibinin sağlıklı bir analiz yapabilmesi için vazgeçilmez bir unsur olarak ön plana çıkıyor. Atatürk Üniversitesi’nden Kalite Yolculuğunda Güçlü Adımlar Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, kurumsal akreditasyonun üniversitenin kalite yolculuğunda dönüm noktası niteliğinde olduğunu vurguladı. Rektör Hacımüftüoğlu, kalite güvencesinin yükseköğretim kurumlarının ulusal ve uluslararası rekabet gücünü artıran temel unsurlardan biri olduğunu belirtti. Atatürk Üniversitesi’nin bilimsel üretkenlik, topluma katkı ve sürdürülebilir gelişim hedefleri doğrultusunda sürekli kendini yenilediğini ifade eden Hacımüftüoğlu, KAP sürecinin kurumsal hafızayı tazelemek ve geleceğe yönelik stratejik adımları pekiştirmek için önemli bir fırsat olduğunu söyledi. Rektör, süreçte emeği geçen tüm akademik ve idari personele teşekkürlerini iletti.

Geri