Ata Emre Akman, ölümünün 1. yılında anıldı

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Sipariş teslim ettikten sonra 25 bıçak darbesiyle öldürülen Ata Emre vefatının 1. yılında mezarı başında anıldı Balıkesir'in Karesi ilçesinde, bir yıl önce çalıştığı motosikletli kurye işi sırasında uğradığı vahşi saldırıda hayatını kaybeden 20 yaşındaki Ata Emre Akman, ölümünün birinci yılında memleketi Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesi Muradiye Sarnıç Mahallesi’nde düzenlenen törenle anıldı. Tören, köy meydanında toplanan kalabalığın saygı duruşu ve dualarıyla başladı. Ardından sevenleri, Ata Emre'nin annesi Zuhal Akman tarafından "Ata'nın Bahçesi" olarak adlandırılan mezarına yürüdü. Mezarı başında yapılan anma töreni, acının, özlemin ve adalet talebinin yankılandığı dokunaklı anlara sahne oldu. Programa Ata Emre'nin ailesi, yakın dostları, lise ve üniversite arkadaşlarının yanı sıra kız arkadaşı da katıldı. Ayrıca, benzer acıları yaşamış aileler de törende yer aldı. 2023 yılında zincir markette çalışırken hayatını kaybeden Aydın Kayar’ın annesi Fatma Kayar ve geçtiğimiz aylarda pazar yerinde öldürülen Mathia Ahmet Minguzzi’nin annesi Yasemin Minguzzi de acılı aileye destek verdi. Ata Emre'nin babası Erol Akman, törende yaptığı konuşmada infaz yasalarının yetersizliğine dikkat çekti. Suç işleyenlerin caydırıcı cezalarla karşılaşması gerektiğini vurgulayan baba Akman, oğlunun çocukluğunu geçirdiği köyde böyle bir anma töreni düzenlemenin hem onur verici hem de yürek burkan bir durum olduğunu dile getirdi. Gözyaşları içinde konuşan anne Zuhal Akman ise adalet mücadelesinden vazgeçmeyeceklerini ifade etti. “Ata hep yanımdaydı, şimdi de yanımda olduğunu hissediyorum” diyen anne Akman, oğlunun hatırasını yaşatmak için mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti. En duygusal anlardan biri ise Ata Emre’nin kız arkadaşının sözleriyle yaşandı: “Aslında ben onun müstakbel eşiydim. Artık hayatımı onunla birlikte yaşayacağım, onun için bir kişi fazla yaşayacağım” diyerek gözyaşlarına boğulan genç kız, törende bulunan herkesi derinden etkiledi. Ata'nın arkadaşları da tek tek kürsüye çıkarak onun ne kadar iyi bir dost olduğunu anlattı. “Böyle bir ölümü hak etmedi. Ata bizimle yaşamaya devam edecek” sözleriyle acılarını ve özlemlerini dile getirdiler. Son olarak kürsüye çıkan küçük kardeşi Alya Akman, ağabeyine duyduğu derin sevgiyi “Daha doğduğumda ‘Bu benim bebeğim’ demişti” sözleriyle anlattı. Törenin sonunda kalabalık Ata Emre Akman’ın mezarına giderek dualar okudu ve çiçekler bıraktı. Sessizlik içinde geçen anma, hem adalet çağrısının hem de sevginin en saf haliyle yansıdığı bir vedaya dönüştü.

Geri