A
Admin
Yönetici
Yönetici
Atatürk Üniversitesi Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi (ATA AÖF) öğrencileri için 2025 yaz dönemi önemli bir dönemeç olarak öne çıkıyor. Mezuniyetine sadece üç dersi kalan öğrenciler, bu yıl yapılacak üç ders sınavı sayesinde mezuniyet şanslarını uzatma fırsatı yakalıyor. ATA AÖF tarafından açıklanan akademik takvim ile birlikte üç ders sınavı tarihleri netleşirken, sınavın detayları ve katılım koşulları da öğrenciler tarafından merak ediliyor. ATA AÖF üç ders sınavı, 24 Ağustos 2025 Pazar günü saat 09:30’da tek oturum şeklinde düzenlenecek. Sınav genellikle yüz yüze ve tek seans olarak gerçekleştiriliyor. Sınava katılacak öğrencilerin yanlarında mutlaka geçerli bir kimlik belgesi ve sınav giriş belgesi bulundurmaları gerekiyor. Bu belgeler olmadan sınava giriş mümkün değil. Sınava kimlerin katılabileceği ise sınavın en kritik noktalarından biri olarak öne çıkıyor. Mezuniyet için en fazla üç dersi kalan öğrenciler, özellikle 2024-2025 eğitim-öğretim yılı güz ve bahar yarıyıllarında bu derslerden başarısız olanlar sınava başvuru yapabiliyor. Yaz okuluna katılmayan öğrenciler için sunulan bu hak, aynı anda yaz okulu ve üç ders sınavına katılmanın mümkün olmaması nedeniyle önemli bir alternatif teşkil ediyor. Atatürk Üniversitesi ATA AÖF resmi internet sitesi ile sosyal medya hesapları üzerinden sınav başvuru tarihleri duyuruluyor. Öğrencilerin bu duyuruları yakından takip etmesi, başvuru sürecini kaçırmamaları açısından büyük önem taşıyor. Mezuniyet yolunda kritik bir adım olan bu sınav, birçok öğrenci için hem akademik hem de kariyer planlaması açısından belirleyici olacak. NTV