A
Admin
Yönetici
Yönetici
Mutfakta en çok kirlenen ve yağlanan cihazlardan biri olan aspiratörlerin filtre temizliği genellikle zorlu bir iş olarak görülür. Özellikle Türk mutfağının yoğun yağlı yapısı, aspiratör filtrelerinin kısa sürede kirlenmesine ve performansının düşmesine neden oluyor. LAVABO AÇICIYLA KOLAY FİLTRE TEMİZLİĞİ Temizlik uzmanlarının önerdiği yöntemde, aspiratör filtrelerindeki yağ ve kiri kolayca çözmek için lavabo açıcı kullanılıyor. Bu kimyasal madde, yağları hızla eritiyor ve filtrenin eski parlaklığına kavuşmasını sağlıyor. Ancak kullanımda dikkatli olmak gerekiyor. ADIM ADIM ASPİRATÖR FİLTRESİ TEMİZLİĞİ Filtreleri Çıkarın: Aspiratörünüzün filtrelerini dikkatlice çıkarın. Koruyucu Yüzey Hazırlayın: Filtreyi koyacağınız alanın altına ısıya dayanıklı bir fırın tepsisi ya da çelik bir ürün yerleştirin. Lavabo Açıcıyı Serpiştirin: Filtrenizin üzerine lavabo açıcıyı eşit şekilde dökün, Sıcak Su Ekleyin: Lavabo açıcı üzerine yavaşça sıcak su dökün. Bu aşamada sıçramaya karşı dikkat edin. Bekleyin ve Gözlemleyin: Suyun etkisiyle yağlar çözülmeye başlayacak. Durulama: Tüm işlem bittikten sonra filtreyi bol su ve bulaşık deterjanıyla yıkayın. Böylece lavabo açıcı kalıntıları tamamen temizlenmiş olur. Kurulama ve Yeniden Kullanım: Filtreyi kuruttuktan sonra aspiratörünüze geri takabilirsiniz. DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER Lavabo açıcı kimyasal ve güçlü bir madde olduğundan, mutlaka eldiven ve maske kullanarak işlemi yapmanız önerilir. Özellikle astım gibi solunum yolu rahatsızlıkları olanların bu temizliği açık havada veya iyi havalandırılan bir ortamda gerçekleştirmesi gerekir. Kapalı, havasız alanlarda buharların zarar verebileceği unutulmamalıdır. (SÖZCÜ)