ASELSAN’dan Mavi Vatan’a yeni koruma kalkanı: Milli Sistemler ilk kez bu şekilde kullanıldı!

A

Admin

Yönetici
Yönetici
ASELSAN tarafından geliştirilen Hisar-D Atış Kontrol Sistemi, TCG İSTANBUL üzerinden yapılan mühendislik atışıyla test edildi. Sinop açıklarında gerçekleştirilen bu testte, sistem hedefi tespit edip başarıyla etkisiz hale getirdi. Atış, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda yapıldı.

TÜM SİSTEMLER KOORDİNELİ ÇALIŞTI

Atış sırasında CENK 400-N 4 Boyutlu Arama Radarı hedefi tespit etti. Ardından AKREP 300-N Atış Kontrol Radarı angajmanı başlattı. Bu sürecin devamında, Hisar-D Atış Kontrol Sistemi devreye girerek hedefe yönelik etkin bir önleme sağladı.

GÜDÜM VE HABERLEŞME SİSTEMLERİ

Atış, GÜDÜ 200-MG Veri Bağı Yer Donanımı ve Füze Üstü Veri Bağı ile çift yönlü haberleşme sağlanarak icra edildi. Ara safha güdüm, AGRAS RF arayıcı başlık ve terminal safha güdüm sistemleri ile hedef başarıyla vuruldu.

MİLLİ SİSTEMLERDEN ENTEGRE BAŞARI

Hisar-D Atış Kontrol Sistemi’nin yanı sıra, CENK 400-N AESA Arama Radarı, AKREP 300-N Atış Kontrol Radarı, GÜDÜ 200-MG Yer Donanımı ve AGRAS 2203/SA arayıcı başlık sistemlerinin uyumu, testin başarılı şekilde sonuçlanmasını sağladı.

DENİZ KOŞULLARINDA TAM KOORDİNASYON

ASELSAN’ın milli sistemleri, test sırasında deniz koşullarında tam bir koordinasyon içerisinde çalışarak hedefi etkisiz hale getirme görevini yerine getirdi. Bu atışta yer alan tüm sistemlerin entegre biçimde çalışması, modern deniz harbi için kritik bir yeteneğin göstergesi oldu.

ENTEGRE DENİZ HARBİ YETENEĞİ KANITLANDI

ASELSAN, sensör sistemleri ve gelişmiş atış kontrol teknolojileriyle modern deniz harbine yönelik entegre çözümler sunabildiğini bir kez daha göstermiş oldu. Gerçekleştirilen bu atış, sistemin saha performansını da ortaya koydu.

50. YILDA BİR BAŞARI DAHA

ASELSAN, 50. kuruluş yılında deniz harp sistemlerinde kritik rol oynayan teknolojilerini bir arada test etme ve başarıyla kullanma imkânı buldu. Mühendislik gücünün bir sonucu olarak, bu test sistemi başarıyla tamamlandı.

TEST DETAYLARI PAYLAŞILDI

ASELSAN tarafından paylaşılan bilgilere göre, test sırasında şu ifadeler yer aldı: "CENK 400-N 4 Boyutlu Arama Radarının hedefi tespiti ve AKREP 300-N Atış Kontrol Radarının başlattığı angajmanın ardından, Hisar-D Atış Kontrol Sistemi etkin önleme çözümü, GÜDÜ 200-MG Veri Bağı Yer Donanımı ve Füze Üstü Veri Bağı vasıtasıyla çift yönlü haberleşme sağlanarak ara safha güdüm, AGRAS RF arayıcı başlık ve terminal safha güdüm vasıtası ile başarıyla icra edildi."

SİSTEM TESTİNDE ÖNEMLİ ROL OYNADI

Atışın gerçekleştirildiği platform olan TCG İSTANBUL, bu tip gelişmiş mühimmat ve kontrol sistemlerinin denemelerinde görev alarak Türk Deniz Kuvvetleri'nin modernizasyon sürecinde aktif rol üstleniyor.

SİSTEMLERİN GELİŞTİRİCİSİ ASELSAN

Kullanılan tüm radar, kontrol ve güdüm sistemleri ASELSAN tarafından yerli olarak geliştirildi. Bu sistemlerin birlikte çalışabilmesi, ulusal savunma sanayiinin geldiği noktayı gözler önüne serdi.

DENİZ HARBİNE ADAPTE EDİLDİ

Kara platformlarında daha önce test edilen HİSAR-D sistemi, bu kez deniz platformlarında test edilerek genişletilmiş görev kabiliyetine ulaştı. Sistem, farklı harp ortamlarına adaptasyon yeteneğiyle öne çıktı.

CNN TÜRK

Geri