A
Admin
Yönetici
Yönetici
UEFA Avrupa Ligi 2. Eleme Turu ilk maçında Beşiktaş, sahasında Shakhtar Donetsk’i konuk etti. İlk yarısı 2-1 Shakhtar üstünlüğüyle sona eren mücadele 4-2'lik skorla Ukrayna ekibinin galibiyetiyle sonuçlandı. Bu sonuçla siyah-beyazlılar tur şansını rövanş maçına bıraktı. GOLLER VE MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI Shakhtar’ın gollerini 7. dakikada Alisson Santana, 28. dakikada Eguinaldo ve 67 ile 90+6. dakikalarda Kevin kaydetti. Beşiktaş’ın golleri ise 40. dakikada penaltıdan Tammy Abraham ve 87. dakikada Joao Mario’dan geldi. YENİ TRANSFERLER SAHADA Beşiktaş’ın yeni transferleri Orkun Kökçü ve Tammy Abraham ilk kez siyah-beyazlı formayla resmi maça çıktı. Abraham, ilk maçında penaltıdan gol kaydederken, Orkun 60 dakika sahada kaldı. SOLSKJAER: "RÖVANŞ BÖYLE OLMAYACAK" Beşiktaş Teknik Direktörü Ole Gunnar Solskjaer maç sonunda, “Öncelikle kaliteli ve iyi bir rakibe karşı oynadık. Savunmada daha iyi oynamalıydık. 4 gol de daha iyi savunma yapmamız gereken gollerdi. İyi savunma yapsak, bu golleri yemezdik.” açıklamasında bulundu. Solskjaer bazı oyuncuların henüz hazır olmadığını da belirterek, “Bazı oyuncular geç geldi ve hazır olmadıklarını söyleyebilirim. Bu maç bizim için daha kesin olmamız gereken bir maçtı. Önümüzdeki haftaki rövanş maçı bizim için daha iyi olacak.” dedi. Norveçli teknik adam, “Hatalarımızdan öğreneceğiz. Zor olacak ama benim kariyerimde böyle durumlardan döndüğüm maçlar oldu. Rövanşta daha hazır olacağız. O maçta ilk golü atıp o şekilde maçı çözeceğimi düşünüyorum.” ifadelerini kullandı. ARDA TURAN: "TUR DAHA BİTMEDİ" Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Arda Turan, “Kolay bir şey değil burada oynamak. Maça da dengeli başladık. Oyun planını oyuncularımın iyi oynadığı için mutluyum. Pozitifleri yanımıza alıp negatiflere konsantre olmamız lazım.” açıklamasında bulundu. Turan, “Bu kadar basit 3 gol yemek, buraları daha dikkatli oynamamız lazım. Bir maça bu kadar hakim oynuyorsanız daha farklı skor almalısınız.” dedi. Ayrıca, “Ben 19 yaşındayken Bordeaux’da kırmızı kart görüp maçı mahvetmiştim. Onların hata yapma haklarını ellerinden almayacağım.” sözleriyle genç oyuncularına güvendiğini ifade etti. Değişiklik kararlarına ilişkin, “'Gördüğünü yapmaktan korkma' diye Fatih Terim hocadan öğrendim. Teknik direktör olarak da bunu yapmaya çalışıyorum. En iyi savunma topa sahip olmaktır.” ifadelerini kullandı. Arda Turan, “Tur bitmedi. Beşiktaş geçişten çok gol atan bir takım. 0-0'la maça çıkacağımızı söylemek isterim.” diyerek rövanş için temkinli konuştu. Ayrıca Beşiktaş’a misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti. FANATİK