AÖL öğrencilerinin gözü bu tarihte: Sonuç ekranı açılıyor

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
AÖL 3. dönem sınavları, 2025 yılı Temmuz ayında yüz binlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. Sınav sürecinin tamamlanmasının ardından öğrenciler, kredi hesaplamaları ve mezuniyet durumlarını öğrenmek için sonuç açıklamasını beklemeye başladı. DERS GEÇME NOTU 45 OLARAK UYGULANACAK Açık öğretim liselerinde ders geçme notu alt sınırı 45 olarak belirlendi. Bu sınırın altında not alan öğrenciler, o dersi başaramamış sayılacak. AÖL SORULARI VE CEVAPLARI 23 TEMMUZ’DA YAYIMLANACAK Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda, sınavda sorulan sorular ve cevap anahtarlarının 23 Temmuz 2025 tarihinde yayımlanacağı belirtildi. Yayımlama işlemleri şu adreslerden yapılacak: SORU İPTALİ YOK, DOĞRU SEÇENEKLE DEĞERLENDİRME VAR Duyuruda, cevap anahtarında hata olması ve bu durumun Merkez Sınav Kurulu kararıyla tespit edilmesi halinde soru iptali yapılmayacağı, bunun yerine doğru seçeneğin dikkate alınarak değerlendirmenin yapılacağı vurgulandı. "Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir." TAKVİMDE EK SINAV BULUNMUYOR Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dönem başında yayımlanan 2025 sınav takviminde, AÖL 3. dönem için ek sınav uygulaması yer almadı. NTV

Geri