AÖL ek sınav tarihleri açıklandı mı? Ek sınava kimler girebilir? MEB duyurusu yayımlandı! Ek sınavlar kaç oturum olacak?

A

Admin

Yönetici
Yönetici
Milli Eğitim Bakanlığı, Açık Öğretim Liseleri için 2024-2025 eğitim öğretim yılı ek sınav duyurusunu paylaştı. AÖL ek sınav kayıtları 11-18 Ağustos tarihleri arasında alındı. Ek sınavlar ise 23-31 Ağustos 2025 tarihlerinde yapılacak.

SINAVLAR KAÇ OTURUM OLACAK?

Ek sınavlarda oturum sayısı öğrencinin aldığı ders sayısına göre belirlenecek. 9 ders ve altı alanlar için tek oturum, 9 ders üzeri alanlar için iki oturum düzenlenecek. Her ders için 10 soru yöneltilecek.

EK SINAVA KİMLER GİREBİLİR?

MEB tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Bakanlığımız bünyesinde faaliyetlerini yürüten açık öğretim liselerinde kayıtlı öğrencilerden;

2025 Yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonucuna göre tercih yapma,

Millî Savunma Üniversitesi Askerî Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (MSÜ) ile

Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) sonucuna göre bir yükseköğretim kurumuna kayıt yaptırma hakkı olan veya

Üniversitelerden kayıt için kabul alan ancak açık öğretim liselerinden mezun olamamış öğrenciler için Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen e-Sınav merkezlerinde 23-31 Ağustos 2025 tarihleri arasında e-Sınav yöntemiyle ek sınav yapılacaktır.”

EK SINAV YERLERİ NE ZAMAN DUYURULACAK?

2024-2025 4. dönem ek sınav yerleri 22 Ağustos tarihinde aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx adresinde açıklanacak.

SONUÇ TARİHİ NETLEŞTİ

Ek sınav sonuçları 1 Eylül 2025 tarihinde aynı adres üzerinden ilan edilecek. Sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilecek.

NTV

Geri