Anlaşmalar imzalandı: Eurofighter Typhoon özellikleri ne? Kaç yıldır kullanılıyor?

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Türkiye, Eurofighter Typhoon savaş jetlerini tedarik etmek için Birleşik Krallık ile kritik bir anlaşma aşamasına geldi. Almanya'nın onayının ardından, Milli Savunma Bakanlığı ile Birleşik Krallık arasında ön mutabakat zaptı imzalandı. Nihai anlaşma sağlanması durumunda 40 adet Eurofighter Typhoon savaş uçağı, Türk Hava Kuvvetleri'nin envanterine katılacak. EUROFIGHTER TYPHOON: NE ZAMAN VE NEDEN TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİNE GELDİ? Eurofighter Typhoon, Avrupa yapımı çok rollü savaş uçağı, Türk Silahlı Kuvvetleri için önemli bir takviye olacak. Türkiye, KAAN (yerli 5. nesil savaş uçağı) envantere girmeden önce, Eurofighter ile hava gücünü güçlendirmek istiyor. Almanya'nın onayı ve İngiltere ile yapılan anlaşmalarla, bu hedefe adım adım yaklaşılmakta. Türkiye’nin Eurofighter Typhoon'u kullanması, Türk Hava Kuvvetleri’ne önemli bir üstünlük sağlayacak. EUROFIGHTER TYPHOON’U GÜÇLÜ KILAN TEKNOLOJİLER: HİPESONİK FÜZE, YÜKSEK MANEVRA KABİLİYETİ Eurofighter Typhoon, hipesonik meteor füzeleri ile donatılmış. Bu füze, Türkiye’nin sahip olacağı yeni avantajlardan biri olarak öne çıkıyor. Özellikle yüksek manevra kabiliyeti ve gelişmiş elektronik sistemleriyle Eurofighter, Türk Hava Kuvvetleri için büyük bir değer taşıyor. Yunanistan’ın bu füze konusunda itirazları basına yansıdı, ancak Türkiye, NATO ittifakı çerçevesinde bu uçakları yalnızca ittifakın çıkarları doğrultusunda kullanma taahhüdünde bulundu. EUROFIGHTER TYPHOON’UN TARİHÇESİ VE TEKNİK ÖZELLİKLERİ Eurofighter, 1983 yılında Avrupa ülkeleri tarafından geliştirilmeye başlanan bir projedir. İngiltere, Almanya, İtalya ve İspanya’nın ortaklaşa ürettiği bu uçak, yüksek hız, manevra kabiliyeti ve çok rollü kullanım özellikleriyle biliniyor. Uçağın teknik özellikleri ise şöyle: Uzunluk: 15.9 metre Yükseklik: 5.2 metre Maksimum Kalkış Ağırlığı: 23.5 ton Faydalı Yük Kapasitesi: 7.5 ton Maksimum Menziil: 2,900 km Maksimum İrtifa: 55,000 feet Maksimum Hız: 2 Mach (2,470 km/saat) TÜRKİYE’NİN EUROFIGHTER SERÜVENİ: KAAN’DAN SONRA HAVA GÜCÜNDEKİ GÜÇLÜ ADIM Türkiye’nin savunma sanayiinde Eurofighter Typhoon’un tedarik edilmesi, KAAN’ın envantere girmesinin ardından önemli bir geçici çözüm olarak planlanıyor. Yerli ve milli savaş uçağının 2028’de envantere girmesi beklenirken, Eurofighter jetleri Türkiye’nin hava gücünü artırmak için kritik bir adım olacak. (HÜRRİYET)

Geri