A
Admin
Yönetici
Yönetici
Öğretmen sendikaları ayakta, zaten hiç oturdukları yok. Bir meydandan ötekine, bir okuldan diğerine eylemler grevler pankartlar sloganlar, düdükler trampetler havaya renk katıyor, coştukça coşuluyor, sert sözlerle göndermeler baş göz yarmakta, daha sert veryansın eden revaçta, Hükümet, Devlet, Türkiye ekseninde bir soldan vole bir aradan plase, bir Güneyden destek fazlası da sol-iç !!! çevrelerden, dönüyor top doksanın direkten. Veliler de seyreder bu bitmez maçı, çocuklar okula gidemez çekiyor acı. Hak verilmez alınır, çeke çeke alırız, İşçi Bayramında güneyle el eleyiz, adresi bellidir beraber haykırırız. Teknofest’i boykota haykırırız, çocukları buna uymaya çağırırız. Ben de derim ki bu saatten sonra tuz kokmuştur da, vardır elbet bunun bir çaresi, madalyonun öteki yüzünde. İkide bir Güneyle el ele omuz omuza Türkiye hedefli eylemler söylemler işin çığırından çıktığını göstermiyor mu? Ey Hükümet, sizin de kabahatleriniz az buz değil hani. Ulusal Dava böyle mi kazanılır??? Gün geçtikçe daha da hızlanarak uçuruma doğru yol alırken? Huuuuu Kıbrıs Cumhuriyeti ortaklığımızı 62 senedir darbeciler tepe tepe kullanıyorlar göz göre göre, bazılarının el pençe divan durduğu O birkaç böyyyük ülkenin desteği sayesinde. Bana göre bir öğrenci genel olarak ailesinden ziyade öğretmenlerini örnek alır, sözlerine az daha çok itibar eder, daha çok dinler idolüdür, ailesine nazı geçtiğinden dolayı. Sevgili öğrenciler bu defa dinlemeyin Teknofest etkinliklerine ailenizle birlikte katılınız, bu fırsat bir daha ele geçmez, son pişmanlığı yaşamayın derim. Uzun yıllar önce dershanelerin mantar gibi ortaya çıktığı, öğleden sonra veya tatillerde öğrencilerin yoğun bir şekilde özel dershanelere ve kişisel olarak öğretmenlere derse gittikleri zamanda tehlikeyi fark edip yazmıştım. Bu çocuklar neden okul dışında ders almak zorunda kalır, bunda bir sorun var mutlak diyerek. Yönetimin ve öğretmenlerin dikkatini çekmek istemiştim üç beş defa, ama öyle anlaşılıyor ki etki etmemiş, sebebi Sendikalar veya yönetim yahut her ikisi de olabilir mi dersiniz???? İşte geldiğimiz nokta ortada, eğitim ne kadar gerilemiş, hem de bunca imkan varken. Sadece eğitim değil, disiplin hem itibar da perişan. Yaygaranın teması kısaca, Rumlarla birleşme, Türkiye dışarı. Benim gördüğüm bu. Ya Dershaneler olmasaydı?? İyi ki varmış. Perşembe 1 Mayıs, Cuma 2 Mayıs GENEL GREVVV. En başta Öğretmen Sendikalarımız olmak üzere öğrencilerimizi büyük bir heves ve heyecanla göğüsleri kabararak Teknofest Festivaline götürmeleri gerekirken, maalesef sendikalar Güneydeki yandaşlarla birlikte olmayı tercih etmeleri bir yana üstüne üstük öğrencilerin ve üye öğretmenlerin protesto amacıyla Festivale gitmemeleri çağrısında da bulunuyor ne yazık ki. Durun bakalım çala çala hangi havayı tutturacağız hep birlikte? Hade hayırlısı.