A
Admin
Yönetici
Yönetici
Üniversite, çeşitli fakültelerde ve bölümlerde görevlendirilmek üzere toplam 21 öğretim elemanı alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Bu ilan, akademisyenlik kariyerine adım atmak isteyen ya da mevcut kariyerini daha ileri taşımayı hedefleyen adaylar için önemli bir fırsat sunuyor. Başvuru için hangi şartlar gerekiyor? Hangi kadrolara alım yapılacak? İşte tüm detaylar… Ankara Üniversitesi Öğretim Elemanı Alımı İle İlgili Genel Bilgiler Ankara Üniversitesi, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve “Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” çerçevesinde öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi pozisyonları için alım yapacağını duyurdu. Başvuru İçin Hangi Şartlar Gerekiyor? Başvuru için hangi şartlar gerekiyor sorusu vatandaşların radarına girdi, Ankara Üniversitesi’nin öğretim elemanı alımına başvurmak isteyen adayların aşağıdaki genel şartları yerine getirmesi gerekiyor: Eğitim şartları: Öğretim görevlisi kadroları için genellikle yüksek lisans veya doktora derecesine sahip olmak gerekiyor. Araştırma görevlisi pozisyonları için ise genellikle yüksek lisans veya doktora öğrencisi olma şartı aranıyor. Adayların ilgili alanda akademik yeterliliğe sahip olması ve bunu belgelendirmesi gerekiyor. ALES ve yabancı dil puanı: Adayların Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’ndan (ALES) en az 70 puan almış olması gerekiyor. Yabancı dil gerektiren kadrolar için YDS veya eşdeğer bir sınavdan (YÖKDİL, TOEFL, vb.) en az 50 puan alınması şartı aranmaktadır. Yabancı dille eğitim yapılan programlar için bu puan 85’e yükselebilir. Diğer şartlar: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak (bazı kadrolarda yabancı uyruklu adaylar için özel şartlar belirtilebilir). Erkek adaylar için askerlik durumunu belgelendirmek (terhis, muafiyet veya erteleme belgesi). Adli sicil kaydının temiz olması. İlgili alanda deneyim veya yayın gibi ek şartlar, kadroya göre değişiklik gösterebilir. Başvuru İçin Gerekli Belgeler Neler? Başvuru için gerekli belgeler neler sorusunun detaylarını öğrenmek isteyenlere, Başvurular, Ankara Üniversitesi’nin resmi web sitesi () veya Kariyer Kapısı platformu üzerinden online olarak yapılacak. Adayların, ilanda belirtilen süre içinde başvurularını tamamlaması gerekiyor. Başvuru için gerekli belgeler şunlardır: Başvuru formu: Üniversitenin resmi web sitesinde yer alan başvuru formu eksiksiz ve ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Kimlik fotokopisi: T.C. kimlik kartı veya nüfus cüzdanı fotokopisi. Özgeçmiş: Akademik ve profesyonel geçmişi detaylı bir şekilde içeren özgeçmiş. Diploma belgeleri: Lisans, yüksek lisans ve varsa doktora diplomalarının onaylı suretleri veya e-Devlet üzerinden alınan karekodlu çıktılar. ALES belgesi: En az 70 puan alındığını gösteren belge. Yabancı dil belgesi: YDS veya eşdeğer sınav sonuç belgesi. Askerlik durum belgesi: Erkek adaylar için terhis, muafiyet veya erteleme belgesi. Adli sicil kaydı: e-Devlet üzerinden alınmış güncel adli sicil kaydı. Ek belgeler: Kadroya özel istenen sertifikalar, yayınlar veya deneyim belgeleri. Başvuru ve Değerlendirme Süreci Nasıl İşliyor? Başvuru ve değerlendirme süreci nasıl işliyor sorusunu merak edenler için, Başvuru süreci, aşağıdaki aşamalardan oluşuyor: Başvuru dönemi: 5 Haziran 2025 tarihinde başlayan başvurular, 20 Haziran 2025 tarihine kadar devam edecek. Ön değerlendirme: Başvuruların tamamlanmasının ardından, adayların belgeleri ve şartları üniversite tarafından incelenecek. Ön değerlendirme sonuçları, genellikle 23 Haziran 2025 tarihinde açıklanacak. Giriş sınavı: Ön değerlendirmeyi geçen adaylar, yazılı veya sözlü sınavlara çağrılacak. Sınavlar, ilgili anabilim dallarında veya fakültelerde yapılacak. Nihai değerlendirme: Sınav sonuçlarına göre nihai değerlendirme yapılacak ve atamaya hak kazanan adaylar ilan edilecek. Ankara Üniversitesi’nde Akademik Kariyer Fırsatları Ankara Üniversitesi, köklü geçmişi ve nitelikli akademik kadrosuyla Türkiye’nin önde gelen yükseköğretim kurumlarından biridir. Üniversite, geniş kampüs olanakları, araştırma merkezleri ve sosyal imkanlarıyla akademisyenler için ideal bir çalışma ortamı sunuyor. Hangi Kadrolara Alım Yapılacak? Hangi kadrolara alım yapılacak sorusunun yanıtı ise, Alım yapılacak kadrolar, farklı fakülteler ve anabilim dallarında çeşitlilik gösteriyor. Bu nedenle, adayların ilanı dikkatle incelemesi ve başvuracakları kadroya özel şartları eksiksiz yerine getirmesi gerekiyor.