A
Admin
Yönetici
Yönetici
Türkiye’nin savunma sanayisinin önde gelen şirketlerinden biri olan Baykar, Anadolu’daki ilk üretim üssünü Samsun’a kurmaya hazırlanıyor. Resmi Gazete’de yayımlanan karar doğrultusunda, Samsun Tekkeköy’de 400 dönümlük özel bir endüstri bölgesi Baykar’a tahsis edildi. Böylece şirket, İstanbul’daki üretim bölgesine ek olarak önemli bir yatırımı Anadolu’ya taşımış olacak. 400 DÖNÜMLÜK ÜRETİM ALANI OLACAK Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı’nın sosyal medya paylaşımlarına göre, kurulacak üretim tesisi, milli teknoloji hamlesinde kritik bir rol üstlenen Baykar’ın Anadolu’daki ilk kapsamlı üretim alanı olacak. 400 dönümlük alan özel endüstri bölgesi statüsünde değerlendirilecek ve bölgenin savunma ve havacılık sektöründeki önemini artıracak. BÖLGE EKONOMİSİNE KATKI BEKLENİYOR Baykar’ın Samsun’a yapacağı bu büyük yatırım, bölgedeki ekonomik hareketliliği artırması ve istihdam yaratması açısından da önem taşıyor. Samsun, yakın zamanda diğer büyük yatırımlarla da gündemdeydi; savunma sanayi alanındaki bu yeni gelişmeyle şehir, Türkiye’nin teknoloji ve üretim merkezlerinden biri olma yolunda ilerliyor. DONANIM HABER