A
Admin
Yönetici
Yönetici
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, Irak’ın Erbil kentinde düzenlenen 8. Uluslararası Erbil Eğitim Fuarı (EDEX) kapsamında çeşitli temaslarda bulundu. Ziyaret sırasında Erbil Valisi Omed Xoşnav ile bir araya gelen Adıgüzel, iki ülke arasındaki yükseköğretim iş birliklerini değerlendirdi. Bağdat El Turath Üniversitesi ile Mutabakat Zaptı İmzalandı Fuar sürecinde Anadolu Üniversitesi ile Irak’ın Bağdat şehrinde bulunan El Turath Üniversitesi arasında akademik iş birliği anlaşması (MoU) imzalandı. İmza töreninde, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel ile El Turath Üniversitesi Rektörü Dr. Omar Saad Ahmed hazır bulundu. Anlaşma, öğrenci ve öğretim üyesi değişimi ile ortak projelerde iş birliğini kapsıyor. Uluslararasılaşma Yolunda Önemli Bir Adım Irak’ta 14 fakülte ve 34 bin öğrenciyle eğitim veren El Turath Üniversitesi ile yapılan iş birliği, Anadolu Üniversitesi’nin uluslararası yükseköğretim ağına katkı sağlayan önemli bir adım olarak değerlendirildi. Ayrıca, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yürütülen temaslara Anadolu Üniversitesi ilk kez katılım sağladı. Rektör Adıgüzel’den Medyada Açıklamalar Fuarın ilk günü ardından K24 Televizyonu’nda canlı yayına katılan Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, üniversitenin uluslararası iş birlikleri ve açıköğretim sistemi hakkında bilgiler verdi. Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada ise Açıköğretim Fakültesi bünyesinde açılan Türk Dili ve Kültürü programına dikkat çekti. Mevcutta 30 ülkede faaliyet gösteren 52 Açıköğretim irtibat noktasının, 60 ülkeye çıkarılması hedefleniyor. Irak Eğitim Bakanı ve Erbil Valisi Anadolu Üniversitesi Standını Ziyaret Etti Erbil Eğitim Fuarı alanında Anadolu Üniversitesi standını Irak Eğitim Bakanı Dr. Muhammad Hussain ile Erbil Valisi Omed Xoşnav ziyaret etti. Görüşmelerde, Rektör Adıgüzel ile iki ülke arasında yükseköğretim alanındaki iş birlikleri üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.