A
Admin
Yönetici
Yönetici
Derin ve kesintisiz bir uyku, birçok kişinin hayali. Asya kökenli geleneksel tıpta asırlardır kullanılan bir baharat, sütle karıştırıldığında uyku kalitesini artırıyor ve sindirim sistemini rahatlatıyor. Bu kadim yöntem, günümüzde de popülerliğini koruyor. ZERDEÇAL VE SÜTÜN GÜÇLÜ BİR BİRLİĞİ Zerdeçal, içerdiği kurkumin sayesinde güçlü bir antioksidan ve antienflamatuvar etki gösteriyor. Bağışıklık sistemini desteklerken, sindirimi kolaylaştırıyor ve mide asidini dengeleyerek mide yanması ile şişkinliği azaltıyor. Sütle birlikte tüketildiğinde ise boğazı yumuşatıyor ve gece boyu mideyi yatıştırıyor. UYKU DÜZENİNİ DESTEKLİYOR Zerdeçallı süte "Altın süt" denilmesinin sebebi, uyku sürecini düzenlemesidir. Kurkuminin beyindeki serotonin ve dopamin seviyeleri üzerinde dengeleyici etkisi bulunuyor. Bu sayede ruh hali iyileşiyor, stres azalıyor. Sütün içerdiği triptofan ise melatonin üretimini artırarak doğal uyku döngüsünü destekliyor. UZMANLARDAN ÖNERİ Bağışıklık sistemini güçlendiren ve uyku kalitesini artıran zerdeçallı süt, özellikle soğuk havalarda tercih ediliyor. Uykuya geçişi kolaylaştırdığı ve sindirimi desteklediği için yatmadan önce tüketilmesi tavsiye ediliyor. (SÖZCÜ)