Altay'ın Bakanı Gürüz'den sert açıklama: “Altay’ın değerleri adeta parça parça satılmış"

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
3. Lig ekiplerinden Altay’da başkanlık tartışmaları gündemdeki yerini korurken, kulüp başkanı Prof. Dr. Yüksel Gürüz basın toplantısıyla kamuoyuna seslendi. Seçimli olağanüstü genel kurul için toplanan imzaları inceleyeceklerini açıklayan Gürüz, kulübün toplam borcunun 22 milyon Euro’ya ulaştığını belirtti. “İMZALAR TEYİT EDİLECEK” TFF 3. Lig ekiplerinden Altay’da yönetim krizine dair gelişmeler gündemdeki yerini koruyor. Kulüp başkanı Prof. Dr. Yüksel Gürüz, olağanüstü seçimli genel kurul için başlatılan imza kampanyasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kulüp binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Gürüz, kampanya kapsamında kulübe teslim edilen imzaların geçerliliğini ve yeterliliğini avukatlarıyla birlikte inceleyeceklerini bildirdi. Gürüz, “Altay, 111 yıllık bir kulüp. Bunun 60 yılına şahidim. Bu görevin kolay olmayacağını biliyordum. Transfer yasağına neden olan borç 10 milyon Euro, toplam borç ise 22 milyon Euro seviyesinde. Bu borçların oluşmasında sorumluluğu olanlara gösterilmeyen sabır, şimdi bizden esirgeniyor” dedi. “KİMSE ALTAY’IN 1 KURUŞUNDAN NEMALANAMAYACAK DEDİK” Yüksel Gürüz, yönetime gelmeden önce dile getirdikleri “kimse Altay’ın 1 kuruşundan nemalanamayacak” sözünün kulüp içinde rahatsızlık yarattığını belirtti. Kulübün tüm haklarının zedelendiğini savunan Gürüz, “Altay’ın değerleri adeta parça parça satılmış. Bu yükün altından biz kalkamazsak başka bir yönetimin kalkabileceğini düşünmüyorum” açıklamasında bulundu. “DOSTLARIMIN BAZILARINI YANLIŞ SEÇMİŞİM” Başkan Gürüz, imza kampanyasını başlatan Sinan Kanlı’nın çağrısına bazı eski dostlarının da katıldığını söyledi. “Söz konusu imzaların beyan esaslı olduğunu ve belge niteliği taşımadığını” ifade eden Gürüz, bazı imzacıların kendisini desteklediklerini söylediklerini, ancak yine de imza attıklarını belirtti. “Kırılmadım dersem yalan olur. Yapılanları unutmayacağım. Bu süreci kişisel algılıyorum. Dostlarımın bir kısmını yanlış seçmişim” dedi. “KAMPI KİM ÖDEYECEK?” Altay tesislerinde tüm hazırlıkları tamamladıklarını belirten Gürüz, “Kamp kadromuz oluşturuldu, tesisler eksiksiz. Teknik ekip görevine devam ediyor. Afyon ve Kırgızistan’da kamp planlandı. Eğer biz gidersek bu kamp sürecinin masraflarını kim karşılayacak?” diye sordu. Ayrıca Sinan Kanlı’nın henüz kulüp üyesi olmadığını, bu nedenle adaylık sürecinin hukuken mümkün olmayabileceğini dile getirdi. “VAHDETTİN HEYAL 1,2 MİLYAR TL’LİK BORCU ÜSTLENİYOR” Altay’ın yarışmacı haklarının yatırımcı Vahdettin Heyal’e devredileceğini belirten Gürüz, bu sürecin Gençlik ve Spor Bakanlığı ile İl Müdürlüğü onaylarının ardından Türkiye Futbol Federasyonu’na sunulacağını açıkladı. Heyal’in altyapının başında olacağını da belirten Gürüz, “Kendisine güveniyorum. Şu ana kadar beni yanıltmadı” ifadelerini kullandı. Şirketleşme süreciyle ilgili geçmişte açılmış bir davanın sürdüğünü, yeni bir dava ihtimalinin de bulunduğunu kaydetti. “ALTAY TOKEN BUGÜN YERLERDE SÜRÜNÜYOR” 2021 yılında taraftarlar için çıkarılan ve toplam değeri yaklaşık 191 milyon TL olan Altay Fan Token’ın bugün itibarıyla işlevsiz hale geldiğini savunan Gürüz, “Söz verilen gelir gerçekleşmedi. Konunun takipçisiyiz, suç duyurusunda bulunacağız” dedi. Siber suçlarla ilgili yetkililere güvendiklerini belirten Gürüz, ciddi miktarda token el değişimi yaşandığını da ifade etti. “BORÇLARI YAPANLAR HESAP VERMEDİ” Altay’ın geçmiş dönem başkanları Özgür Ekmekçioğlu, Ayhan Dündar ve Süleyman Özkaral’ı eleştiren Gürüz, “1. Lig’de 32 transfer yapılmış. Üç maçta forma giyen bir oyuncuya 466 bin Euro borç oluşmuş. Bu paraları verenlerin elleri kırılsın. 15 yaşından büyük futbolcu transferi yapamıyoruz. Amatör futbolcularla sözleşme yapılmadığı için bazıları serbest kaldı” ifadelerini kullandı.

Geri