A
Admin
Yönetici
Yönetici
Bursa Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı 1. oturumu, gergin anlara sahne oldu. Meclis toplantısında AKP ve CHP grubu üyeleri arasında çıkan sözlü tartışmada AKP'li meclis üyesi belediye başkanına hakaret ve küfürler savurdu. Tartışmanın büyümesiyle birlikte AKP'li belediye meclis üyesi, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'e saldırdı. BAŞKAN BOZBEY'DEN AÇIKLAMA Başkan Bozbey, olayın ardından sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Sevgili Bursalı hemşehrilerim, Belediye Meclisimizde yaşanan ve bizleri üzen olaylar nedeniyle Bursamız için almamız gereken kararları alamadık. Dahası Meclisimize ve Bursamıza yakışmayan hakaretler işittik. Benim şahsıma hakaret ettiğini zannedenler, aslında tüm Bursalılara hakaret etmiştir. Bursalılar, bizi ve meclis üyelerini, sorunlarının çözülmesi, Bursa'da huzurla, güvenle yaşayacağı alanların inşa etmemiz için seçti. Bu nedenle de en büyük üzüntüm, yaşananların meclis toplantımızı yapılamaz hale getirmesi ve Bursalılar için alacağımız kararları ertelemek zorunda kalmamız oldu. Ancak güneş balçıkla sıvanmaz. Tüm bu yapılanlara rağmen biz Bursalıların sorunlarını çözmeye, Bursalıları gülümsetmeye devam edeceğiz." CHP İL BAŞKANI'NDAN TEPKİ Olayı sosyal medya hesabından kınayarak duyuran CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş ateş püskürdü. AKP'li meclis üyesinin küfür ve hakaretlerde bulunduğunu aktaran Yeşiltaş şunları söyledi: Mecliste Hakareti ve Şiddeti Kınıyoruz! Bursa Büyükşehir Belediyemizin 2. Dönem 5. Olağan Meclis Toplantısı'nın 1. Oturumunda, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamı'na yöneltilen sözlü saldırılar sadece şahsı değil, yaklaşık 4 milyon nüfusa sahip kadim şehrimiz Bursa’ya yapılmış ağır bir hakarettir. Meclisin çalışma düzenini alt üst ederek, hakaret yağdırarak, belediyenin yasama faaliyetini sabote etmek, siyaset değil, vandallıktır. Meclis çatısı altında sergilenmesi gereken saygı, nezaket ve ciddiyet anlayışı açıkça çiğnenmiş; kurumlarımızın itibarı hedef alınmıştır. Bursa’nın seçilmiş başkanı #MustafaBozbey’e karşı talihsiz ve yakışıksız ifadeleri kullanan AK Parti Meclis Üyesi şahsın tutumunu en sert biçimde kınıyorum. AK Parti’den, bu şahsın yakışıksız ifadeleri nedeniyle, gerekli işlemleri yapmasını bekliyorum. Aksi takdirde, bu çirkin saldırıyı sahiplenmiş olacaklardır. Bursa halkının iradesini temsil eden bu makamın onuru, hiçbir kişi ya da grubun siyasi hırslarına malzeme edilemez. Bursa, ahlaklı insanların şehridir. Ağıza alınmayacak küfürler ile Bursa’da siyasetin kirletilmesini asla kabul etmiyoruz ve siyasi ahlakı, Bursa’nın huzurunu korumak için her platformda karşısında olacağımızın altını çiziyoruz.