AK Parti'den PKK’nın Silah Bırakmasına İlk Tepki: “Kritik Eşik Aşıldı”

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Türkiye, terörle mücadelede tarihi bir dönemeçten geçerken, PKK'nın ilk kez silah bırakmaya başlamasıyla birlikte siyaset arenasında da önemli açıklamalar gelmeye başladı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, silahsızlanma adımının ardından resmi sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulundu. “TERÖRSÜZ TÜRKİYE” VURGUSU Ömer Çelik, yaptığı değerlendirmede, "‘Terörsüz Türkiye’ hedefi doğrultusunda PKK’nın silahları imha/teslim süreciyle ilgili ilk adım gerçekleşti. Bu gelişme, hem Türkiye'nin terör yükünden arınmasına hem de bölgesel istikrarın sağlanmasına katkı sağlayacaktır" ifadelerini kullandı. “KAPSAMLI FESİH VE İMHA SÜRECİ TAMAMLANMALI” Çelik, açıklamasının devamında PKK'nın tüm şubeleri ve illegal yapılarıyla birlikte tasfiye edilmesi gerektiğine vurgu yaparak şunları söyledi: “Gelinen aşamada ‘Terörsüz Türkiye’ hedefine ulaşılması için kritik bir eşik geçilmiştir. Bundan sonraki süreçte PKK’nın tüm şubeleri, uzantıları ve illegal yapılarıyla birlikte tamamen feshi ve silahların teslim edilmesi ya da imhası süratle tamamlanmalıdır.” SÜRECİN DEVAMI YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR Güvenlik kaynakları, sürecin Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) gözetiminde adım adım takip edildiğini belirtiyor. Teslim edilen silahların kayıt altına alındığı ve sürecin yalnızca sembolik değil, kalıcı çözüm hedefiyle yürütüldüğü vurgulanıyor. Kaynak: Haber Merkezi

Geri