A
Admin
Yönetici
Yönetici
Siyaset kulisleri erken seçim iddialarıyla hareketlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha önce net bir şekilde kapıyı kapattığı erken seçim tartışmaları, son günlerde AK Parti içinden gelen çarpıcı açıklamalarla yeniden gündeme oturdu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun “muhtemelen 2027” çıkışı ve ardından Şamil Tayyar’ın dikkat çeken paylaşımı, Ankara'da yeni bir seçim takviminin şekillendiği yorumlarına neden oldu. BAKAN URALOĞLU’NUN 2027 VURGUSU GÜNDEM YARATTI Trabzon’da konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, seçim tarihine ilişkin yaptığı değerlendirmeyle siyasi kulisleri hareketlendirdi. Uraloğlu, “Cumhurbaşkanlığı seçimi 2027’nin sonuna doğru olabilir. Cumhurbaşkanımız tekrar açık ara seçilecek, buna inanıyorum” ifadelerini kullandı. Bu açıklama, AK Parti cephesinden bugüne kadar gelen en net 2027 vurgusu olarak kayda geçti. ŞAMİL TAYYAR’DAN TARİH ÖNERİSİ Eski AK Parti milletvekili Şamil Tayyar ise sosyal medya hesabından yaptığı ama kısa sürede sildiği paylaşımda 2027 yılı Kasım ayını işaret etti. Tayyar, “Bu tarihe şimdiden karar verilirse toplumda ve siyasette genel bir rahatlama olur” dedi. Tayyar’ın paylaşımı silinse de kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. ERDOĞAN NE DİYOR? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Mayıs ayında yaptığı açıklamada erken seçim iddialarını net bir dille reddetmişti. “Benim tekrar aday olma gibi bir derdim yok. Seçim 2028’de yapılacak” diyen Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda da “Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri 2028’de, yerel seçimler 2029’da yapılacak” sözleriyle bu tutumunu sürdürdü. ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARI NEDEN ALEVLENDİ? CHP başta olmak üzere muhalefetin erken seçim talebi uzun süredir gündemde. Ekonomideki belirsizlikler, yeni anayasa çalışmaları ve büyükşehir belediyeleriyle ilgili yürütülen soruşturmalar, siyasette tansiyonu yükseltmiş durumda. AK Parti içinden gelen 2027 vurguları, bu ortamda “erken seçim hazırlığı mı yapılıyor?” sorusunu beraberinde getirdi. (gercekgundem.com)