A
Admin
Yönetici
Yönetici
İl Jandarma Komutanlığına aileleriyle gelen 12 genç, üniformalarını giymelerinin ardından eğitim alanına çıktı. Askerlik yemini ederek bu özel anı yaşayan gençlere, yemin töreni sonunda temsili terhis belgelerini Vali Selçuk Aslan takdim etti. Gençlerin özel anını cep telefonlarıyla fotoğraf çekerek ölümsüzleştiren aileler ise duygusal anlar yaşadı. Vali Aslan, törende yaptığı konuşmada, özel bireyleri de asker ocağında misafir etmek, şanlı üniformayı giyme hayallerini hayata geçirmek için temsili askerlik töreni düzenlediklerini belirterek, "Bugün tezkerelerini alacak, şanlı üniformayı giymiş evlatlarımıza hayırlı tezkereler diliyorum. Türk Silahlı Kuvvetleri çatısı altında vatan savunmasında şehadete eren kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ebediyete irtihal eden gazilerimize Allah'tan rahmet, hayatta olan gazilerimize de sağlık ve uzun ömürler temenni ediyorum." dedi. Özel bireylerden Yasin Şahin, bir günlüğüne de olsa asker olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadığını dile getirerek, "Allah vatanımızı, askerimizi, milletimizi korusun. Bizler var oldukça vatanımızı her yerde koruruz." ifadelerini kullandı. Yemin ederek temsili asker olmanın mutluluğunu yaşayan Ramazan Çelik de "Allaha çok şükür, bugünleri gösterdi bize. Bundan sonraki hayatımda Allah neyi nasip ederse onu yaşayacağız." dedi. "Merhum annesinin de bugünü görmesini çok isterdim." diyen Çelik'in yengesi Müzeyyen Ağa ise yeğeninin düğününü de yapmayı çok istediğini söyledi. Gençler ve aileleri törenin sonunda kendileri için hazırlanan yemeğe katıldı. Törene, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Tetik, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Yavuz Bulut, jandarma personeli ve engelli gençlerin aileleri katıldı.